Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste bouwfase in Antwerpse Slachthuisbuurt start volgend jaar

Gerelateerde onderwerpen :

,
Eerste bouwfase in Antwerpse Slachthuisbuurt start volgend jaar

(c) Triple Living

In de Antwerpse buurt Den Dam hebben projectontwikkelaars Triple Living en Immobel zopas het startschot gegeven van het langverwachte project Slachthuis. De nieuwe buurt wordt ontwikkeld in drie fasen. De eerste fase, met de bouw van De Hallen en onder meer de aanleg van het centrale Lobroekplein, begint in de zomer van 2022. De eerste oplevering van De Hallen is voorzien vanaf de herfst van 2024.
Op de plek waar vroeger slachterijen en vleesverwerkende bedrijven thuis waren, verrijst de komende jaren een gloednieuwe en groene stadsbuurt.
 
“Heel wat mensen weten niet dat Den Dam een enorm gezellige en springlevende buurt is. Het is een wijk met een ziel. De komende jaren zullen we ervoor zorgen dat die gemoedelijke en uitnodigende sfeer ook in de slachthuisbuurt voelbaar wordt. Door in te zetten op degelijke woningen en kwalitatieve openbare ruimte willen we de geest van den Dam ook in het Slachthuisproject tot leven brengen”, zegt Kristof Schellekens, de woordvoerder van Triple Living.
 
De Hallen
 
De Hallen, het eerste residentiële project op de Slachthuissite, is een complex dat bestaat uit acht verschillende gebouwen met elk een eigen stijl. De eerste drie gebouwen zijn elk ontworpen door een andere architect.
 
De Markthal is een ontwerp van OFFICE Kersten Geers David Van Severen, De Graanhal werd getekend door De Smet Vermeulen architecten en De Veehal is van Robbrecht en Daem Architecten. Hoewel de ontwerpen verschillen, hebben De Hallen heel wat gemeen: alle gebouwen vallen op door hun slimme ontwerp en hedendaagse uitstraling.
 
“De Hallen zijn gebouwd om te blijven, dit is stadswonen op z’n best. Hier kunnen mensen genieten van het mooie leven aan het centraal gelegen Lobroekplein. Elk gebouw voorziet appartementen met een tot drie slaapkamers, (in de hallen zijn zelfs tot vier of vijf slaapkamers mogelijk), die op maat afgewerkt kunnen worden.”
 
“Er komen ook een aantal dakhuizen. Dat zijn ruime duplexwoningen met groot terras of tuin, die aanvoelen als eengezinswoningen. We leggen ook de klemtoon op kwaliteitsvolle gemeenschappelijke ruimte: er komt een grote binnentuin met serre en een collectieve recreatiezaal”, legt Kristof Schellekens uit.
 
De nieuwe stadswijk moet een diverse en groene buurt worden, een bruisende hotspot waar horeca en handel floreren. Op de gelijkvloerse verdieping van De Hallen worden ongeveer 1.000 m² voorbehouden voor horeca, winkels en vrije beroepen. “Slachthuis is een buurt met een roemrijk verleden, maar in de toekomst moet er ook ruimte zijn voor creativiteit en vernieuwing”, zegt Roeland Vandenbrande, communicatieverantwoordelijke bij Immobel.
 
De komst van de nieuwe hightech campus van AP Hogeschool is alvast een eerste stap in die richting, maar volgens Immobel hoeft het daar niet op te houden. “We hopen dat de bedrijvigheid die in de buurt rondwaart in de toekomst heel wat creatieve trendsetters en innovatieve ambachten zal aantrekken”, besluit Vandenbrande.

Foto’s: © Triple Living
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kapitaalsverhoging voor Home Invest Belgium

Kapitaalsverhoging voor Home Invest Belgium

Het beursgenoteerde Home Invest Belgium, gespecialiseerd in de verhuur van residentieel vastgoed, gaf 1.417.770 aandelen uit en verhoogde daarmee het kapitaal met 30 miljoen euro.  De aandelen werden geplaatst tegen 21,16 euro per stuk, een[…]

Vlaanderen wil met private sector sociale woningen bouwen

Vlaanderen wil met private sector sociale woningen bouwen

Huis te koop in twee werelden

Huis te koop in twee werelden

We Invest opent kantoren in Vilvoorde en Heist-op-den-Berg

We Invest opent kantoren in Vilvoorde en Heist-op-den-Berg

Meer artikels