Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste Belgische elektrische bus van MAN is voor Hansea

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Eerste Belgische elektrische bus van MAN is voor Hansea

(c) MAN

De eerste Belgische MAN Lion’s City E werd zopas tijdens een coronaproof sleutelmoment overhandigd aan Hansea dat deze elektrische bus zal inzetten als onderaannemer voor de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn.

 

Volgens de Europese richtlijnen moeten steden zich voorbereiden op een emissievrije toekomst. Zo moeten openbare vervoersdiensten tegen 2025 tot 45% inzetten op lage-emissie voertuigen bij de hernieuwing van hun vloten. Met de introductie van de volledig elektrisch aangedreven Lion’s City E gaat MAN nog een stapje verder en wordt ‘lage emissie’ herleid tot ‘emissievrij’.
 
Eind 2019 leverde MAN de eerste twee Lion’s City E-bussen voor de Duitse stad Hamburg. Later volgden vele andere Europese (groot)steden. MAN heeft liefst 15 e-bussen die intussen terug te vinden zijn in Duitsland, Spanje, Luxemburg, Frankrijk en voortaan dus ook in België.
 
Technisch Directeur van Hansea, Mario Provez, is alvast meer dan overtuigd van de kwaliteiten van de MAN Lion’s City E tijdens de overhandiging, giste-ren op de site van De Polder, de dochteronderneming van Hansea. “De bus rijdt fantastisch goed. Ik ben echt onder de indruk”, stelt Provez.
 
Deze Lion’s City E zal, in opdracht van De Lijn, door Hansea worden ingezet op de Antwerpse lijn 36 tussen de Rooseveltplaats en Linkeroever (andere trajecten zijn ook mogelijk). Met een autonomie van 200 km (tot 270 km in ideale omstandigheden) kan een volledige dienst worden gepresteerd zonder tussentijdse laadbeurten.
 
De batterijen van de MAN Lion’s City E zijn op het dak gemonteerd wat niet alleen voor plaatsbesparing zorgt, maar ook de veiligheid (bij een botsing) verhoogt en het onderhoud vergemakkelijkt. Het overhandigde voertuig beantwoordt volledig aan het huidige bestek voor stadsbussen van opdrachtgever De Lijn (radiofonie, ticketing apparatuur, lederen zetels, afgesloten stuurpost,…) en is vanzelfsprekend uitgevoerd in de karakteristieke kleuren van De Lijn.

Hansea

Hansea is naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke private busmaatschappij in België en brengt dagelijks duizenden mensen op hun bestemming. Enerzijds verzorgt Hansea stedelijke en regionale verbindingen in opdracht van de openbare vervoersmaatschappijen De Lijn en TEC. Anderzijds is Hansea ook actief in school- en personeelsvervoer en autocardiensten.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Uitbater gezocht voor overslagcentra in Diksmuide en Veurne

Uitbater gezocht voor overslagcentra in Diksmuide en Veurne

De Vlaamse Waterweg nv zoekt een kandidaat-uitbater voor de exploitatie van twee regionale overslagcentra in de Westhoek. Hiervoor is een terrein met kaaiplateau beschikbaar langs de IJzer in Diksmuide en een terrein met kaaiplateau langs de[…]

Kortrijk maakt werk van verdere vernieuwing Leieboorden

Kortrijk maakt werk van verdere vernieuwing Leieboorden

Hansea koopt 25 elektrische bussen

Hansea koopt 25 elektrische bussen

Jonge werknemers positief over alternatieve vormen van mobiliteit

Jonge werknemers positief over alternatieve vormen van mobiliteit

Meer artikels