Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste bedrijven voor kmo-park Veldegem Statie

Gerelateerde onderwerpen :

,
Eerste bedrijven voor kmo-park Veldegem Statie

(c) Global Estate Group

Aan de Koning Albertstraat in het West-Vlaamse Veldegem, een deelgemeente van Zedelgem, hebben zopas de eerste bedrijven hun intrek genomen in het gloednieuwe kmo-park Veldegem Statie. De site van bijna 2 ha waar vroeger ijzergieterij Decloedt-Decov gevestigd was, biedt plaats aan 25 kmo’s. Daarnaast is er ook plaats voor een commerciële ruimte en drie appartementen. Op enkele loodsen na is het kmo-park volledig verkocht.
 

 

Twee jaar nadat de sloop van de voormalige ijzergieterij Decloedt-Decov begon, kunnen de eerste kmo’s en bedrijven hun intrek nemen in het nieuwe bedrijvenpark. Het terrein kreeg de naam Veldegem Statie, een verwijzing naar het vroegere station van Veldegem dat vlakbij lag en sinds 1955 niet meer bediend wordt.
 
In totaal telt het nieuwe bedrijventerrein 25 kmo-units met oppervlaktes die variëren tussen de 174 m² en 471 m². De loodsen zijn casco opgeleverd, zodat de koper de mogelijkheid heeft om verschillende units samen te voegen en ze naar eigen behoefte in te richten. De kmo's krijgen ook de kans om zelf zonnepanelen te plaatsen op het dak.
 
Er was in deze streek duidelijk nood aan een nieuw bedrijventerrein. Op drie units na is de site volledig uitverkocht aan onder andere schilders en schrijnwerkers. Ook eerdere gelijkaardige projecten van projectontwikkelaar Global Estate Group uit Oostkamp oogstten veel succes. Zo opende de groep eerder dit jaar het kmo-park Careel in Kluisbergen en vorig jaar Wielexco in Wielsbeke. Ook in de toekomst zal de projectontwikkelaar blijven in investeren in dergelijke kmo-parken.
 
“We merken dat er tegenwoordig veel vraag is naar kleinere bedrijfsunits. Heel wat plaatselijke zelfstandigen, zoals schilders, schrijnwerkers en keukenbouwers, zijn op zoek naar een kwalitatieve uitvalsbasis om hun zaak te laten groeien. Projecten zoals Veldegem Statie bieden hen die mogelijkheid. Bovendien geniet deze site van een uitstekende bereikbaarheid, op een steenworp van de E403”, zegt Kathleen Dewulf, managing partner van Global Estate Group.

Handelsruimte

Aan de bedrijvige Koning Albertstraat bevindt zich nog een derde gebouw met drie appartementen en een commerciële ruimte op het gelijkvloers. De handelsruimte van net geen 200 m² is geschikt als winkel of toonzaal, maar kan evengoed dienen als kantoorruimte voor vrije beroepen.
 
De gemeente Zedelgem is enthousiast over het nieuwe bedrijvenpark. “Zedelgem is een levendige gemeente waarin kwaliteitsvolle ruimte gecreëerd wordt voor bedrijven en ondernemers, telkens met een goede aansluiting voor een veilige en vlotte mobiliteit. Onze gemeente kent een sterke economische activiteit mede dankzij de aanwezigheid van bedrijven en kmo’s. Dit nieuwe bedrijvenpark betekent dan ook een mooie, nieuwe realisatie dat we alle succes toewensen”, aldus burgemeester Annick Vermeulen.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

De teams van Valens (Eiffage) haalden het contract binnen voor de bouw van het psychiatrisch centrum voor het Saint-Luc ziekenhuis en Valisana in Sint-Lambrechts-Woluwe, op de campus van de UCLouvain. De werken starten deze maand. Het gaat om[…]

17/09/2021 | Projectenoverheidsopdracht
UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Meer artikels