Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste bedrijven nemen kmo-park Kluisbergen in gebruik

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Eerste bedrijven nemen kmo-park Kluisbergen in gebruik

Op de voormalige site van bouwbedrijf Van Maercke langs de Oudenaardebaan in Kluisbergen openen dertig nieuwe kmo-units. Op termijn zal het nieuwe kmo-park Careel plaats bieden aan zeventig ondernemingen. Met een oppervlakte van 4,4 ha wordt dit het grootste bedrijvenpark van Kluisbergen en omstreken. De eerste fase van het project kost 3,8 miljoen €, in totaal zal het hele park een prijskaartje hebben van 8,4 miljoen €.

Het ontwerp is van Claeys Architcten uit Roeselare. De aannemer van de gebouwen is Beeuwsaert Construct uit Ledegem, de omgevingswerken werden uitgevoerd door Vanden Buverie uit  Desselgem. De site werd vrijdag officieel geopend in aanwezigheid van de burgemeester, de schepenen, de architect en de aannemers en enkele van de nieuwe eigenaars.

Op de plek van de nieuwe bedrijvensite bevond zich vroeger bouwbedrijf Van Maercke dat gespecialiseerd was in industriebouw, prefab beton en de bouw van magazijnen en winkelcomplexen. Toen Van Maercke in 2014 werd overgenomen door Stadsbader uit Harelbeke werd het bedrijfsterrein verlaten. Het kantoorgebouw en enkele loodsen bleven behouden, maar de twee residentiële villa’s werden in september 2018 afgebroken.

Ruim anderhalf jaar later hebben deze omliggende percelen plaatsgemaakt voor dertig nieuwe bedrijvenunits. De eerste fase beslaat ongeveer 2 ha en kost 3,8 miljoen euro. In totaal zal de site van 4,4 ha plaats bieden aan een zeventigtal ondernemers uit de streek. Het wordt daarmee het grootste kmo-park van Kluisbergen en omstreken.

Het nieuwe bedrijventerrein wordt volledig ontwikkeld door de Oostkampse projectontwikkelaar Global Estate Group. “Mede dankzij haar strategische ligging langs de N36 en de E17 zijn in de eerste fase al elf units verkocht aan zelfstandige ondernemers uit de buurt. Onder andere een schrijnwerker en een tuinaannemer nemen hun intrek in units tussen de 250 m² en 650 m²", zegt Kathleen Dewulf, managing partner van Global Estate Group.Eerder lanceerde de vastgoedontwikkelaar ook al met succes gelijkaardige sites zoals het kmo-park Lakeland in Aalter, het kmo-park Wielexco in Wielsbeke en het ‘Droixhe Business Park’ in Bressoux. Het bedrijvenpark in Kluisbergen bestaat uit kmo-units die casco zullen worden opgeleverd. De koper kan deze dus nog volledig naar eigen smaak en behoefte inrichten. Ze kunnen desgewenst ook verschillende units samenvoegen.

"Met dit project in Kluisbergen proberen we echter ook in te spelen op de noden van de toekomst. Zo bevindt  zich op het terrein een gloednieuwe weg waarlangs verschillende loten te koop aangeboden worden als bouwgrond. Verdere uitbreiding is dus steeds mogelijk”, aldus Kathleen Dewulf.

“We zijn zeer opgetogen met dit project dat uit de brede regio heel wat nieuwe bedrijven zal aantrekken en tevens de kans biedt aan zonevreemde bedrijven om zich hier te vestigen. Door de omvang zal deze site dus zonder twijfel een boost geven aan de lokale economische activiteit van Kluisbergen en aan het bedrijfsleven in het algemeen", verklaart burgemeester Philippe Willequet.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

Betaalbaar wonen is vrijwel heel Vlaanderen en vooral in de steden een grote maatschappelijke uitdaging. Het Sociaal Verhuurkantoor Mechelen en het stadsbestuur bundelen de krachten om daar structureel iets aan te doen. Tegen 2025 willen beide[…]

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Meer artikels