Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste appartementen voor erfgoedsite Borgerwijk in Sint-Katelijne-Waver

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Eerste appartementen voor erfgoedsite Borgerwijk in Sint-Katelijne-Waver

Borgerwijk, gelegen aan IJzerenveld in Sint-Katelijne-Waver, hervormt de zorgsite van Borgerstein naar een groene woonwijk. De nieuwe residentie Philyra is goed voor 33 nieuwbouwappartementen, gelegen in het noordelijke deel van de site.
Aannemer Vanhout, die eveneens de werken aan de nieuwe zorgcampus uitvoert, start in mei met de werken aan de nieuwe residentie. Die zullen ongeveer twee jaar duren. Voor dit project werken ontwikkelaars Cores Development en Vanhout Projects samen met het architectenbureau Stéphane Beel Architects.
 
Deze laatste staat in voor de renovatie van het bestaande vastgoed en het ontwerp van de nieuwe gebouwen van Borgerwijk. De combinatie van historische en nieuwe architectuur verleent Borgerwijk een uniek en prachtig kader. Toekomstige bewoners van residentie Philyra komen terecht in een wijk die geschiedenis ademt.
 
Borgerwijk transformeert de komende jaren van een besloten site naar een open en groene wijk. Ze brengt een combinatie van historische en hedendaagse toparchitectuur en creëert een mooi evenwicht tussen publieke en private ruimtes. Bovendien wordt de site omarmd door de natuur. Het opgefriste park moet een centrale ontmoetingsplek worden voor de bewoners en mensen uit de buurt.
Residentie Philyra is het eerste woongedeelte van de woonwijk dat zal worden opgeleverd. De naam van de residentie verwijst naar de lindeboom in de Griekse mythologie, het is een symbool voor geborgenheid en een robuuste boom die rust en troost biedt.
 
“Borgerwijk bundelt zorg, wonen, werken en (groen)beleving op één locatie. Residentie Philyra biedt 33 duurzame appartementen die baden in rust dankzij de gedeelde tuin en het park die deel uitmaken van de wijk, maar bewoners zullen ook kunnen genieten van de levendigheid van de nieuwe wijk of van de stad Mechelen, die in tien minuten vlot bereikbaar is”, legt Sophie Deprez, CCO bij Cores Development uit.
 
Borgerwijk staat voor duurzaamheid. Zo wordt er geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen en worden op het dak van residentie Philyra warmtepompen voorzien. Naast efficiënte verwarming, zorgen deze ook voor (top)koeling. Het zorgt ervoor dat  bewoners via de vloerverwarming in de appartementen zowel in de winter als tijdens de zomer kunnen genieten van een aangename binnentemperatuur.
 
Duurzaamheid gaat verder dan hardware alleen. Het gaat ook over toekomstgericht wonen. Daarom biedt Philyra een optiepakket Assisted Living aan. Dit pakket biedt zowel een infrastructurele optimalisatie als facultatieve zorgdiensten à la carte aan. De toekomstige bewoners kiezen zelf van welke diensten ze gebruik willen maken. Zo is het woonaanbod afgestemd op de noden van vandaag, maar ook op die van de toekomst.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Op de site van de oude fabriekspanden van Torck in de Ommegangstraat in Deinze is gestart met de grondwerken voor de bouw van 60 wooneenheden en een commerciële ruimte, een fietsenstalling en een ondergrondse parking. Reeds 20% van de[…]

20/04/2021 | Deinze
Tab Architects ontwerpt evenementenhal voor Diksmuide

Tab Architects ontwerpt evenementenhal voor Diksmuide

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Masterplan campus Diepenbeek zet in op de toekomst

Masterplan campus Diepenbeek zet in op de toekomst

Meer artikels