Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Eerder totaaloplossingen dan louter HVAC-producten

 Eerder totaaloplossingen dan louter HVAC-producten

Toepassing

Ventilair Group is vanouds gespecialiseerd in warmteterugwinning, Het dankt zijn ontstaan en groei aan de introductie van de EPB-regelgeving. Vandaag maakt het bedrijf deel uit van de internationale holding Volution Group met productievestigingen Europa rond, en profileert het zich als fabrikant/aanbieder van complete ventilatiesystemen voor zowel de woningmarkt als de projectmarkt.

Met kennis maken we het verschil

“Het is duidelijk, we bevinden ons in een volwassen markt. Des te meer is er nood aan innovatie  en aan meedenken met je klant. Wij willen ons niet positioneren als verkopers van ventilatoren, luchtkanalen, roosters, maar als aanbieder van totaaloplossingen, gericht op de specifieke vereisten van elk afzonderlijk gebouw, “ aldus zaakvoerder Yoerich Dewaegenaere.
“Deze  eigenzinnige aanpak van de markt is gesteund op kennis. Ventilair Group ontzorgt de klant op een persoonlijke manier. Die kennis-gedreven aanpak trekken we intern ook door via permanente opleidingen en bijscholingen van onze medewerkers.
Binnen ons bedrijf spreken we liever over onze partners dan over onze klanten. Precies daarom hebben we ook geen traditionele verkopers in dienst, maar consulenten die meedenken gedurende heel het procesverloop, van initieel ontwerp tot kant-en-klare installatie.”

Specifiek maatwerk

De ventilatiesector is op zoek naar “specifieke maatwerkoplossingen”, eerder dan naar producten of systemen. De verantwoordelijkheden die de aannemer ventilatie momenteel toekomen dwingen hem om met een betrouwbare partner met kennis van het volledige systeem in zee te gaan. De insteek van onze productontwikkeling? Confom zijn met de huidige en toekomstige wetgeving, en vooral het gemak.

Voor woonprojecten betekent specifiek maatwerk voor ons een totaaloplossing met een instort luchtverdeelsysteem in combinatie met compleet gamma aan warmteterugwinunits, wand- of plafondmodel. Als afwerking introduceerden we recent het Uniflexplus+ RV ventiel. Een ventiel met erg lage druk en minimale geluidsproductie, een perfecte controle voor de installateur tijdens de installatie en inregeling, en een afwerking met meerdere design uitvoeringen voor de eindklant. Klik-en-klaar, zo ervaart de klant het. Alle componenten samen maken een goed ventilatiesysteem, en wij zijn samen met onze verdelers 1 aanspreekpunt, we weten precies wat en hoe is berekend, hoe wordt geïnstalleerd.

Bij de niet-residentiële projecten hanteren we eveneens die visie.
Zowel onze compacte als de maatgemaakte luchtgroepen hebben eenzelfde opbouw, sturing, dezelfde functies, hetzelfde display, en kunnen zowel standaard als specifiek en op maat worden geleverd. Steeds plug-and-Play, en dit mag je behoorlijk letterlijk nemen; grote of kleine opstelling, de werkwijze is steeds identiek.

Na het warmtewiel in 2011 introduceert Ventilair Group nu een nieuwe techniek in ventilatie: ventilatie, koeling en verwarming in 1 unit; een ingebouwde omkeerbare warmtepomp bovenop een warmtewiel. Uitgangspunt is dat in de afvoerlucht nog behoorlijk veel energie bevat. Die energie kan worden hergebruikt om de toevoerlucht op te warmen of af te koelen, en zo de warmtelast van een gebouw voor een groot deel of compleet te dragen, en het risico op oververhitting van uw gebouw te vermijden. Product manager Steven Braekeveldt licht het energetisch aspect even toe: “Het grote pluspunt van RHP units is het hoge totaalrendement. Dankzij het regenererend warmtewiel en daarna een verdamper krijgen we een hogere verdampingstemperatuur en hierdoor een lager vermogen nodig voor de compressor. 4× efficiënter dan een elektrische batterij, en een hogere COP dan bij een combinatie met een traditionele lucht/lucht warmtepomp. Plug-and-play, geen koelleidingen te plaatsen noch te vullen.”

Dankzij de verstrenging van EPB merkt men dat verslaggevers het belang van ventilatie hoger waarderen in het te halen E-peil. “Wij brengen een sterk signaal naar de markt dat we sterk investeren in certificatie, waarschuwen studiebureaus om enkel met correcte en bewezen rendementen te werken en communiceren we dat we voor projecten haast blindelings vertrouwd mogen worden en enkel werken met correcte waardes.

Dit steekt eveneens in onze totaalbenadering: we denken tot in EPB mee met de klant en kiezen de beste oplossing voor iedere situatie. Niet enkel het product, maar alle toeters en bellen errond zijn even belangrijk.”

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Innovatieve beugels voor het snel bevestigen van elke leiding

Innovatieve beugels voor het snel bevestigen van elke leiding

Loodgieters, aannemers, architecten, studiebureaus en andere bouwexperts staan steeds meer onder tijdsdruk. Sneller en efficiënter werken is de boodschap. Plannings- en uitvoeringszekerheid is dus van cruciaal belang. Daarom ontwikkelde de[…]

Strenger klimaatdoel eist meer renovaties, warmtepompen en elektrische auto's

Strenger klimaatdoel eist meer renovaties, warmtepompen en elektrische auto's

"Mensen houden van lokaal"

"Mensen houden van lokaal"

Plaatsen of vervangen van stookolieketels verboden vanaf 2022

Plaatsen of vervangen van stookolieketels verboden vanaf 2022

Meer artikels