Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eenvoudig en efficiënt regenwaterbeheer

Eenvoudig en efficiënt regenwaterbeheer

Het Duborainsysteem voor regenwaterbeheer van Dyka uit Overpelt brengt overzicht in de regenwaterproblematiek. Door het proces in te delen in zes logische stappen maakt de producent van kunststofleidingen duidelijk dat afkoppelen niet gebeurt door middel van producten, maar met een compleet systeem. Dyka treedt daarbij op als adviseur, integrator en leverancier.

Efficiënt regenwaterbeheer vergt een doordachte en geplande aanpak. Het is dan ook nodig om rekening te houden met alle stappen van het traject dat regen op of naast een perceel aflegt. Om dit inzichtelijk te maken, deelt Dyka met Duborain het regelwaterproces op in zes stappen: opvangen, transporteren, filteren, gebruiken, bufferen en infiltreren en ten slotte reguleren.

“Voor elk van deze stappen bieden we met het Duborain-assortiment de nodige oplossingen. Dat gaat van lijnafwatering tot infiltratiekratten en de V-flow verticale infiltratieoplossing”, zegt Bram Vreys, regenwaterspecialist bij Dyka. Het bedrijf positioneert zich zo als echte probleemoplosser op de regenwatermarkt. Dat is mogelijk omdat Dyka gespecialiseerde kennis in huis heeft en als integrator op verschillende niveaus contacten onderhoudt met allerlei partners op elk niveau.

One-stop-shop

Ook de engineering & consultancy-afdeling levert een bijdrage aan de oplossing voor elk regenwaterprobleem dat zich op de markt kan voordoen. Ten slotte is de volledigheid van het assortiment een enorme plus. De klant kan immers terecht bij een one-stop-shop. Voor Bram Vreys is het voordeel voor de klant duidelijk: “We hebben voor elk probleem het juiste antwoord. De klant hoeft niet zelf op zoek te gaan, maar legt gewoon zijn probleem bij ons neer en wij doen de rest”, stelt hij.

Om de oplossingen en de indeling daarvan te visualiseren ontwikkelde Dyka een handige infographic. Daarnaast gaan zowel in België als in Nederland regenwaterspecialisten op pad om bij klanten over hun regenwaterproblemen te gaan spreken. “Meestal kent onze klant maar één oplossing. Tijdens onze gesprekken merken we dan heel snel dat de klant dankzij ons advies allerlei nieuwe mogelijkheden ziet. Dat leidt niet alleen tot een efficiëntere, maar vaak ook tot een economischere oplossing”, besluit Bram Vreys.

Dyka Plastics produceert kunststofleidingsystemen die onder meer worden gebruikt in rioleringssystemen (binnen en buiten), regenwaterafvoersystemen, systemen voor  infiltratie en buffering van regenwater, drainagesystemen, drinkwaterleidingen, gasleidingen en data- en telecomleidingen. Het bedrijf maakt deel uit van de businessunit Plastic Pipe Systems van Tessenderlo Group en heeft zusterbedrijven in een groot aantal Europese landen.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Aster plaatst 650.000 zonnepanelen op sociale woningen

Aster plaatst 650.000 zonnepanelen op sociale woningen

Deze week tekenden veertig Vlaamse sociale huisvestingsmaatschappijen (shm’s) de oprichtingsakte van de coöperatieve vennootschap Aster, een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen (VVH). Aster wil de[…]

VMM bouwt dijken in Wingevallei tegen overstromingsschade

VMM bouwt dijken in Wingevallei tegen overstromingsschade

Regering investeert in duurzame energie

Regering investeert in duurzame energie

Antwerpen stimuleert verwijderen van asbest uit woningen

Antwerpen stimuleert verwijderen van asbest uit woningen

Meer artikels