Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Een wiellader voor elke toepassing

Gerelateerde onderwerpen :

,
Een wiellader voor elke toepassing

Komatsu heeft in zijn brede wielladergamma een passende machine voor cementbedrijven, handelaars in bouwmaterialen en betoncentrales. Als gebruiker vind je bij BIA geschikte machines voor het laden van toeslagmaterialen, de bevoorrading van betoncentrales of de manipulatie van palletten met betonproducten. 

De Komatsu wielladers: een veelzijdig en zuinig aanbod

De WA320-8 wiellader voldoet aan de EU Stage IV-emissienormen en heeft een brandstofverbruik dat 3% lager ligt dan zijn voorganger, de WA320-7. Over een periode van drie jaar (1.500 werkuren) kan de besparing oplopen tot 1.320 €. De wiellader wordt aangedreven door een Komatsu-motor van 127 kW/173 pk.
Deze 15 ton zware machine maakt gebruik van selectieve katalytische reductie (SCR) die de NOx-uitstoot voort terugdringt met behulp van AdBlue. De PZ-kinematiek combineert een Z-kinematiek met parallelle bewegingen voor een groter laadvermogen bij toepassingen met palletvorken. De volledig vernieuwde bak penetreert beter in de materialen, waardoor de operator minder vermoeid raakt tijdens het werk.

De machine is uitgerust met het Komtrax 5 satellietvolgsysteem, net zoals de andere “Serie 8” wielladers van de nieuwe generatie. Zo kan de eigenaar genieten van het Komatsu CARE-onderhoudsprogramma, dat werd uitgebreid tot het SCR-systeem en een garantie van vijf jaar of 9.000 werkuren biedt op de katalysator. Daarnaast is de WA320-8 voorzien van een hydrostatische transmissie (HST) met elektronische bediening en een EMMS-systeem dat alle gebruiksomstandigheden en vitale functies van de machine controleert en beheert. In de cabine bevindt zich een nieuwe, verstelbare stoel met luchtvering en drie armsteunstanden naar keuze. De stoel heeft daarnaast een ingebouwde, multifunctionele EPC-bediening (Electronic Pilot Control) en brede vleugeldeuren voor een snelle en vlotte toegang tot de dagelijkse onderhoudspunten.

Enkele van de voornaamste kenmerken:

 • Werkklaar gewicht: 15,50 ton;
 • Kiplast in lijn: 11.500 kg;
 • Storthoogte op de bakas: 4.005 mm;
 • Bakinhoud met top: 2,3 m³ - 2,8 m³;
 • Max. opbreekkracht: 16.470 kg;
 • Max. snelheid: 38 km/u.

WA470-8

Naast de WA320-8 is er ook de WA470-8. Die voldoet ook  aan de EU Stage IV-emissienormen en bespaart tot 8% brandstof vergeleken met zijn voorganger, de WA470-7. De machine weegt 24 ton en is voorzien van een Komatsu dieselpartikelfilter en selectieve katalytische reductie (SCR) die de NOx-voort verder beperkt door toevoeging van AdBlue. Ze bezit bovendien een nieuwe, automatische graafmode, een nieuwe E-Light werkmode en een nieuwe, door Komatsu ontworpen bak voor een betere penetratie in de materialen. Het resultaat is een hoger werkcomfort en een hogere productiviteit.

De WA470-8 is uitgevoerd met een lock-up omvormer van grote capaciteit voor een hogere productiviteit in “Load & Carry"-toepassingen. Daarnaast is er nog het Komatsu SmartLoader Logic-systeem dat het motorkoppel optimaliseert in functie van de activiteit. Dit systeem draagt bij tot de brandstofbesparing door het motorkoppel automatisch te verlagen wanneer de wiellader minder belast is, bv. bij verplaatsingen met een lege bak. Ook deze machine maakt gebruik van het Komtrax-satellietvolgsysteem en geniet van het Komatsu CARE-onderhoudsprogramma.

Enkele van de belangrijkste kenmerken:

 • Werkklaar gewicht: 24 - 26 ton;
 • Kiplast in lijn: 19.940 kg;
 • Storthoogte op de bakas: 4.340 mm;
 • Bakinhoud met top: 4,1 m³ - 6,0 m³;
 • Max. opbreekkracht op de baktanden: 187 kN;
 • Max. snelheid: 38,3 km/u.

Voor meer informatie over Komatsu kan je terecht op www.belgium.biagroup.com.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Satic-Minera en Ready Beton werken CO2-neutraal

Satic-Minera en Ready Beton werken CO2-neutraal

Satic-Minera en Ready Beton werden als eerste ondernemingen in de Belgische zand- en grindsector gecertificeerd als CO₂-neutrale bedrijven overeenkomstig PAS 2060, de eerste internationale norm inzake CO₂-neutraliteit. Het CO₂ Neutral-label[…]

14/06/2021 | duurzaam ondernemen
Zestien nieuwe Mecedes-Benz Arocs voor Declercq Stortbeton

Zestien nieuwe Mecedes-Benz Arocs voor Declercq Stortbeton

Cementnijverheid wil circulaire en klimaatneutrale bouw tegen 2050

Cementnijverheid wil circulaire en klimaatneutrale bouw tegen 2050

Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

Geert De Maeyer is nieuwe voorzitter FedBeton

Meer artikels