Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Een lichtmast die je ziet, maar niet hoort

Gerelateerde onderwerpen :

Een lichtmast die je ziet, maar niet hoort

Atlas Copco heeft een ultrastille, diesel-aangedreven led-lichtmast voor gebruik in stedelijke en woonomgevingen. Met bedrijfsgeluidsniveaus van maximum  55 dBA is de vernieuwde versie van de HiLight B5+- lichtmast ideaal voor het verlichten van evenementen, tijdelijke openbare verlichting of een grotere zichtbaarheid op bouwlocaties nabij woonomgevingen.

“Dit is de stilste diesel-aangedreven lichtmast van dit moment en het is dan ook met recht een gamechanger in de zin van geluidsemissies”, aldus Félix Gómez van de divisie Power and Flow van Atlas Copco over de lichtmast. “Omdat geluidsvervuiling in de openbare ruimte een groeiend probleem is, is de HiLight B5+ een ideale oplossing voor aannemers en lokale overheden die daar bij stilstaan wanneer ze actief zijn in een woonomgeving. Hij is ook uitstekend geschikt voor buitenevenementen waarbij de organisatoren ervoor moeten zorgen dat het eigenlijke optreden of het plezier van de toeschouwers niet wordt verstoord door de dieselmotor van de verlichtingsapparatuur”, vervolgt Gómez.

De led-schijnwerpers van de HiLight B5+-lichtmast kunnen een oppervlakte van 5.000 m2 bestrijken met een gemiddelde helderheid van 20 lux. Onderhoud en transportefficiëntie hadden de prioriteit bij het ontwerpen van de HiLight B5+. Deze lichtmast heeft na 600 gebruiksuren slechts een eenvoudig onderhoud nodig, waarbij de procedure is vereenvoudigd dankzij de brede toegangsdeuren en de logische vormgeving van essentiële interne componenten.  De verplaatsing tussen werklocaties is ook eenvoudiger geworden. Dankzij de compacte afmetingen van de lichtmasten kunnen tot wel 22 van deze lichtmasten vervoerd worden op één vrachtwagen van 13 m.  

De HiLight B5+ zal ook uitgerust kunnen worden met SmartMast. Deze eigen technologie van Atlas Copco omvat intelligente ingebouwde sensoren, die ongunstige omgevingsfactoren als sterke wind waarnemen en die de verticale mast automatisch omlaag bewegen wanneer de veiligheid of stabiliteit in het gedrang is. Deze is ook zo geprogrammeerd dat eindgebruikers worden gewaarschuwd voor obstakels en schokken. Bovendien draagt hij bij aan de stabiliteit bij het installeren van de lichtmast door onregelmatige oppervlakken en vloeren te signaleren, zodat een veilige plaatsing gegarandeerd is.

In reactie op de veelvuldige vraag van verlichtingsspecialisten maakt de SmartMast gebruik van dimbare led-schijnwerpers, die kunnen worden gebruikt om de helderheid, in de zin van lux, op een werklocatie in te stellen. Dit, en de hierboven vermelde voordelen, garanderen samen dat de veiligheid van de apparatuur, en nog belangrijker, van de eindgebruikers en de mensen die in de directe nabijheid van de lichtmast werken, gegarandeerd is.

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Discri levert grootste breekbak in de Benelux

Discri levert grootste breekbak in de Benelux

De firma Discri uit Jamagne heeft aan de onderneming Albotom in Wanze zopas een breekbak geleverd die volgens Jean Crispeels van Discri wel eens de grootste zou kunnen zijn van de Benelux. Deze breekbak, een MB BF135, laat een opening naar de[…]

22/05/2019 |
Doosan gebruikt 5G voor machinebesturing vanop grote afstand

Doosan gebruikt 5G voor machinebesturing vanop grote afstand

Waar zijn de spiegels ?

Waar zijn de spiegels ?

Aertssen bestelt tien waterstoftrucks

Aertssen bestelt tien waterstoftrucks

Meer artikels