Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ecobeton water technologies innoveert met design stadsmeubilair

Gerelateerde onderwerpen :

Ecobeton water technologies innoveert met design stadsmeubilair

Ecobeton water technologies is vooral bekend voor zijn complete, technische en decentrale oplossingen en diensten voor hemelwater en afvalwater. Daarmee biedt het een afdoend antwoord op de hedendaagse maatschappelijke vraagstukken over buffering, infiltratie en debietremming van hemelwater, kortom concepten die rekening houden met de veranderende klimatologische omstandigheden. Recent vernieuwde het bedrijf helemaal zijn gamma voor de inrichting van begraafplaatsen en in dat kader, het creëren van een meerwaarde voor steden en gemeenten, lanceert ecobeton water technologies een onderscheidend gamma stadsmeubilair.

Met Cyria heeft ecobeton water technologies een partner gevonden die een vernieuwend en rijk gamma aan solide kunstobjecten met een ziel aanbiedt. Daarenboven leunt dit partnership mooi aan bij zijn filosofie en bedrijfscultuur. Centraal staat immers het creëren van een emotie, een sfeer en een visie op en in een eigen(wijs) universum.

Dankzij de samenwerking met Cyria om zijn creaties exclusief te verdelen in de Benelux wil ecobeton water technologies een aanzet geven tot een frisse, vernieuwende kijk op het invullen van de openbare ruimte die een meerwaarde biedt voor overheden en een tool aanreikt voor de ontwerper, designer, architect en ingenieur.“Onze aanpak wordt vooral bepaald door onze achtergrond in design. Esthetiek en vooral durf vormen volgens ons de hoekstenen van een degelijk creatieproces; enkel zo kan de schoonheid van een object het functionele overstijgen. Wij zoeken de projectie van het ongrijpbare in de creatie van elk uniek stuk. Ieder geproduceerd meubelstuk is het resultaat van onze verbeelding, waarbij we vanuit een uitzonderlijk standpunt op een eerlijke en toch eigenwijze manier onze visie op schoonheid aan de omgeving willen doorgeven”, getuigt Cyria.

“De leefwereld van Cyria brengt de stad tot leven. Door toevoeging van een eigen poëtische interpretatie wordt het unieke karakter van iedere locatie benadrukt om het potentieel ervan te laten doordringen.

Onze elementen integreren zich respectvol in het stedelijke landschap, benadrukken de rijkdom ervan en nodigen uit tot dialoog. Ze vormen een uitnodiging om de ruimte opnieuw te bekijken en in te vullen en een symbiose te creëren tussen mens, meubel en omgeving. De meubelstukken zijn niet alleen kunstwerken, maar ook bakens van synergie”, voegt Cyria er nog ter verduidelijking aan toe.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaamse regering draagt zes gewestwegen over aan Mechelen

Vlaamse regering draagt zes gewestwegen over aan Mechelen

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters draagt zes gewestwegen over aan de stad Mechelen gezien hun lokale functie. De stad ontvangt voor het in goede staat brengen van deze wegen een investeringssubsidie van ongeveer[…]

Nieuwe aanpak moet leiden tot kustbescherming op lange termijn

Nieuwe aanpak moet leiden tot kustbescherming op lange termijn

Herinrichting Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw goedgekeurd

Herinrichting Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw goedgekeurd

Kruisem bouwt nieuwe uitkijktoren

Kruisem bouwt nieuwe uitkijktoren

Meer artikels