Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

EBP-congres over grote werken in de publieke sector

Op donderdag 21 mei organiseert EBP in Tour & Taxis het congres 'Grote werken in de publieke sector: complexe projecten en efficiënte oplossingen'. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de regelgeving inzake pps-projecten en de nieuwe financieringsmogelijkheden.

Prof. Dr. Lieven De Moor (VUB Chair in Public-Private Partnerships) gaat uitgebreid in op de financieringsvormen van pps-projecten: wat is de impact van Basel III op de financiering, welke (alternatieve) financieringsvormen zijn in trek' Ook de pps-projecten van de toekomst komen aan bod.

Hot topics inzake overheidsinvesteringen zijn ook de ESR-neutraliteit en pps-constructies. Steven Van Garsse, manager van het Kenniscentrum Pps, gaat in op de vraag of overheidsinvesteringen nog wel ESR-neutraal kunnen zijn. Welke garanties mag de overheid nog geven'

Naast deze brandend actuele onderwerpen wordt ook gefocust op risicobeheersing in projecten, Meester Christophe Lenders zet de belangrijkste aandachtspunten op een rij, terwijl de fiscale valkuilen tijdens de uiteenzetting van Meester Joaquim Heirman worden besproken.

Deze studiedag is dan ook een absolute must voor alle financiers, projectontwikkelaars en verantwoordelijken van bouwprojecten bij de verschillende overheden. Na afloop van het congres ben je volledig op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en wijzigingen in de regelgeving inzake overheidsopdrachten, financiering en pps-constructies. Bovendien organiseert EBP op 19 mei tijdens Realty ook een studiedag in het Frans.

Deelnemers aan het congres krijgen drie dagen toegang tot Realty en exclusieve toegang tot twee actualiteitencongressen voor slechts 195 ' i.p.v. 340 '. Voor het programma en inschrijvingen kan je terecht op www.ebp.be en seminars@ebp.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Stadsvernieuwingsproject op vroegere Remco-site in Gent

Op de vroegere Remco-site in Gent begint de ontwikkeling van het stadsvernieuwingsproject Jardin G. Daarmee krijgt het Dr. Guislainmuseum een nieuwe overbuur. Cores Development ontwikkelt er een gevarieerd woonaanbod bestaande uit twee[…]

Ontwerpers voor nieuwe scholen in Leuven bekend

Ontwerpers voor nieuwe scholen in Leuven bekend

Wetsvoorstel wil niet-registratie van syndicus aanpakken

Wetsvoorstel wil niet-registratie van syndicus aanpakken

Bouwsector blijft hinder ondervinden van prijsstijgingen en materialenschaarste

Bouwsector blijft hinder ondervinden van prijsstijgingen en materialenschaarste