Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

EBP-congres over grote werken in de publieke sector

Op donderdag 21 mei organiseert EBP in Tour & Taxis het congres 'Grote werken in de publieke sector: complexe projecten en efficiënte oplossingen'. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de regelgeving inzake pps-projecten en de nieuwe financieringsmogelijkheden.

Prof. Dr. Lieven De Moor (VUB Chair in Public-Private Partnerships) gaat uitgebreid in op de financieringsvormen van pps-projecten: wat is de impact van Basel III op de financiering, welke (alternatieve) financieringsvormen zijn in trek' Ook de pps-projecten van de toekomst komen aan bod.

Hot topics inzake overheidsinvesteringen zijn ook de ESR-neutraliteit en pps-constructies. Steven Van Garsse, manager van het Kenniscentrum Pps, gaat in op de vraag of overheidsinvesteringen nog wel ESR-neutraal kunnen zijn. Welke garanties mag de overheid nog geven'

Naast deze brandend actuele onderwerpen wordt ook gefocust op risicobeheersing in projecten, Meester Christophe Lenders zet de belangrijkste aandachtspunten op een rij, terwijl de fiscale valkuilen tijdens de uiteenzetting van Meester Joaquim Heirman worden besproken.

Deze studiedag is dan ook een absolute must voor alle financiers, projectontwikkelaars en verantwoordelijken van bouwprojecten bij de verschillende overheden. Na afloop van het congres ben je volledig op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en wijzigingen in de regelgeving inzake overheidsopdrachten, financiering en pps-constructies. Bovendien organiseert EBP op 19 mei tijdens Realty ook een studiedag in het Frans.

Deelnemers aan het congres krijgen drie dagen toegang tot Realty en exclusieve toegang tot twee actualiteitencongressen voor slechts 195 ' i.p.v. 340 '. Voor het programma en inschrijvingen kan je terecht op www.ebp.be en seminars@ebp.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd