Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

EBP-congres over grote werken in de publieke sector

Op donderdag 21 mei organiseert EBP in Tour & Taxis het congres 'Grote werken in de publieke sector: complexe projecten en efficiënte oplossingen'. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de regelgeving inzake pps-projecten en de nieuwe financieringsmogelijkheden.

Prof. Dr. Lieven De Moor (VUB Chair in Public-Private Partnerships) gaat uitgebreid in op de financieringsvormen van pps-projecten: wat is de impact van Basel III op de financiering, welke (alternatieve) financieringsvormen zijn in trek' Ook de pps-projecten van de toekomst komen aan bod.

Hot topics inzake overheidsinvesteringen zijn ook de ESR-neutraliteit en pps-constructies. Steven Van Garsse, manager van het Kenniscentrum Pps, gaat in op de vraag of overheidsinvesteringen nog wel ESR-neutraal kunnen zijn. Welke garanties mag de overheid nog geven'

Naast deze brandend actuele onderwerpen wordt ook gefocust op risicobeheersing in projecten, Meester Christophe Lenders zet de belangrijkste aandachtspunten op een rij, terwijl de fiscale valkuilen tijdens de uiteenzetting van Meester Joaquim Heirman worden besproken.

Deze studiedag is dan ook een absolute must voor alle financiers, projectontwikkelaars en verantwoordelijken van bouwprojecten bij de verschillende overheden. Na afloop van het congres ben je volledig op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en wijzigingen in de regelgeving inzake overheidsopdrachten, financiering en pps-constructies. Bovendien organiseert EBP op 19 mei tijdens Realty ook een studiedag in het Frans.

Deelnemers aan het congres krijgen drie dagen toegang tot Realty en exclusieve toegang tot twee actualiteitencongressen voor slechts 195 ' i.p.v. 340 '. Voor het programma en inschrijvingen kan je terecht op www.ebp.be en seminars@ebp.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vandezande Construct Bv: Architect/Bouwkundig ingenieur

Vandezande Construct Bv: Architect/Bouwkundig ingenieur

Vandezande Construct Bv, algemeen aannemer uit de omgeving van Leuven, is een familiaal bedrijf, gespecialiseerd in nieuwbouw en  renovatiewerken, erkend aannemer klasse 6 met meer dan 50 jaar ervaring. Werft aan ten gevolge expansie[…]

23/05/2022 |
Klanten annuleren steeds vaker bouw- en verbouwprojecten

Klanten annuleren steeds vaker bouw- en verbouwprojecten

Aantal vacatures in de bouwsector op recordhoogte

Aantal vacatures in de bouwsector op recordhoogte

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën