Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

E-facturen voor Vlaamse overheid

Aswebo, dat deel uitmaakt van de Willemen groep, is klaar voor het verzenden van e-facturen naar de Vlaamse overheid. Dit bedrijf maakt als eerste in de bouwsector gebruik van Mercurius, het portaal waarmee op termijn e-facturen geleverd kunnen worden aan alle overheden. De Vlaamse overheid vraagt de bouwsector om het voortouw te nemen in de digitalisering van het facturatieproces.

Aswebo beantwoordt als eerste bouwbedrijf de oproep van de Vlaamse overheid om elektronische facturen te leveren. Met e-invoicing of e-facturatie wil de Vlaamse overheid haar facturen op elektronische wijze ontvangen en verzenden. Concreet betekent dit dat de leverancier zijn facturen elektronisch verzendt én dat de entiteiten van de Vlaamse overheid deze digitaal verwerken.

Dit is uiteraard een belangrijke efficiëntiewinst voor de ontvangende overheid. Ook voor het bedrijfsleven is dit een grote meerwaarde. De ontvangst van de factuur is gegarandeerd, de snellere verwerking is mogelijk. Mede door e-facturatie wil de Vlaamse overheid haar betaaltermijnen beter respecteren.

Voor bedrijven zoals Aswebo zou Mercurius zo snel mogelijk het platform moeten worden waarmee alle overheden kunnen worden bereikt. De Vlaamse overheid werkt voor e-facturatie nauw samen met de federale overheid. Het Mercuriusplatform, waar een leverancier op termijn ongeacht welk bestuursniveau zijn factuur kan indienen, wordt beheerd door Fedict. De Vlaamse overheid vraagt al haar leveranciers om over te stappen op e-facturatie zodat iedereen de voordelen van deze digitalisering kan gebruiken. Vanaf 1 januari 2017 wil de Vlaamse regering dat de elektronische facturatie de standaardprocedure is.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Slechtste fietspad van West-Vlaanderen wordt aangepakt

Slechtste fietspad van West-Vlaanderen wordt aangepakt

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters kondigt nieuwe, volledig afgescheiden fietspaden op de Veurnestraat/Pannestraat (N35) aan. In 2018 kreeg dat fietspad nog de betreurenswaardige titel ‘slechtste fietspad van[…]

Europees platform voor coatingonderzoek gestart

Europees platform voor coatingonderzoek gestart

'We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden'

'We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden'

Federale Verzekering versterkt ondanks crisis het eigen vermogen

Federale Verzekering versterkt ondanks crisis het eigen vermogen