Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duurzame coatings

Gerelateerde onderwerpen :

Duurzame coatings

De jonge en innovatieve onderneming Nanoskin uit Meise specialiseert zich in de ontwikkeling van nanotechnolo­gische water- en vuilafstotende coatingproducten. Deze coatings vormen een efficiënt ecologisch alternatief voor bestaande producten en zijn geschikt voor zowat elk materiaal.

Door hun waterafstotende effect bieden deze producten een optimale bescherming tegen mos, algen en andere ongewenste gevolgen van vocht. De coatings onderscheiden zich niet alleen door hun werking, maar ook inzake duurzaamheid, makkelijke aanbrenging en milieuvriendelijkheid. Ze zijn immers volledig biologisch afbreekbaar. Bovendien zijn deze coatings volledig transparant waardoor ze onzichtbaar zijn en het uitzicht van het behandelde oppervlak niet veranderen. En tot slot zijn ze bestand tegen zowel lage als hoge temperaturen van - 30 tot 250° C.

Hun moeiteloze aanbrenging werkt daarenboven tijd- en kostenbesparend. Hierbij hoeft slechts één enkele laag aangebracht te worden met een industrieel spuitpistool.

Nanoskin biedt een uitgebreide waaier aan toepassingen en voordelen voor binnen- en buitenshuis, van het voorkomen van mos op daken, vuil op crepi, slagregen en vocht op muren tot zelfs van vervuiling door wildplassen en graffiti. Deze producten verlengen de optimale werking, de levensduur en het uitzicht van materialen gedurende een aanzienlijke periode.

Nanoskin voert voortdurend onderzoek uit naar kwalitatieve en duurzame producten. Daardoor bevinden zich vandaag in zijn gamma twee preventieve coatings tegen graffiti op metalen en betonnen oppervlakken. Deze permanente coatings zijn bestand tegen de sterkste graffiti zonder dat een nieuwe aanbrenging vereist is.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

Een handvol Vlaamse projectontwikkelaars hebben dit voorjaar hennep gezaaid op bouwterreinen die ze niet voor het najaar zullen starten. Hennep zonder de roesopwekkende stof THC uiteraard. De hennepplanten worden verwerkt tot isolatie. O.m.[…]

23/09/2021 | HoutWTCB & Normen
Naar digitalisering: Project Centrum Bouw 4.0

Naar digitalisering: Project Centrum Bouw 4.0

Naar een lagere milieu-impact van beton

Naar een lagere milieu-impact van beton

Installateurs maken ventilatiesystemen coronaproof

Installateurs maken ventilatiesystemen coronaproof

Meer artikels