Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duurzaam bouwen met een staalframe

Duurzaam bouwen met een staalframe

Vooraf de duur van de werken kennen en de controle behouden over de precieze kosten van de bouw van je huis of van je renovatieproject' Het is mogelijk dankzij beSteel, een jonge onderneming uit Aarschot die de traditionele manier van bouwen ingrijpend wil veranderen dankzij de productie van koudgewalste stalen profielen. Op Batibouw zal een staalframe op ware grootte worden tentoongesteld waardoor de bezoeker een mooie gelegenheid krijgt om de stevigheid en de architecturale flexibiliteit ervan te ontdekken.

De gloednieuwe bouwtechniek, waarbij koudgevormde stalen profielen worden geassembleerd om een frame te maken, biedt tal van voordelen voor particulieren. Het frame wordt ontworpen op basis van het plan van de architect. Alle profielen zijn op maat gemaakt en ontworpen volgens een zeer nauwkeurig bestek. Vervolgens wordt een tekening van het 3D-frame gemaakt om een concreet beeld te krijgen van het project, om de stabiliteit en de aansluittechniek te berekenen en om de prefabstructuur daadwerkelijk te produceren. Ten slotte beschikt het bedrijf over Europa's eerste profileermachine die vijf verschillende breedtes tegelijk kan behandelen, waardoor een buitengewoon nauwkeurige fabricage mogelijk is.

Eender of het nu voor een residentieel gebouw, een industrieel gebouw, een flatgebouw, een renovatie, een verhoging of een uitbreiding van een gebouw is, kan beSteel een metaalskeletbouw bieden voor een brede waaier van toepassingen. Bovendien is een grote architecturale flexibiliteit mogelijk. Zo kunnen bijvoorbeeld gebouwen met afgeronde muren of met speciale hoeken worden opgetrokken. Grote spanwijdtes of overstekken kunnen het huis een originele en moderne uitstraling geven.

Het staalframe heeft een levensduur van meer van 200 jaar. Dankzij de behandeling met de innovatieve metallische bekleding Magnelis is het maximaal bestand tegen corrosie en brand. De profielen worden gevormd in Aarschot, op maat gesneden, doorboord en automatisch genummerd. Vervolgens worden ze in de werkplaats geassembleerd, om de montage van de 3D-structuur op de bouwplaats te vereenvoudigen. De bouw duurt dus minder lang dan bij traditioneel bouwen en vereist minder mankracht. Daardoor kunnen de duur van de montage en de kostprijs van de werken worden verminderd.

Door de woning te bouwen met een staalframe, kunnen de beschikbare ruimtes bovendien optimaal worden benut. De dikte van de metaalprofielen kan immers worden gebruikt om het isolatiemateriaal in te steken en/of elektrische of sanitaire leidingen te voorzien. In combinatie met geschikte materialen kunnen de muren van het gebouw zo een uitstekende geluids- en/of thermische isolatie bieden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tips & Tricks

Tips & Tricks

In een deze reeks, exclusief voor Bouwkroniek, geven we praktische en haalbare tips om de slaagkansen van je offertes gevoelig te verhogen.

23/10/2020 |
Bouwprofessionals welkom in virtuele stad van de toekomst

Bouwprofessionals welkom in virtuele stad van de toekomst

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Nieuwe methode om verf te testen

Nieuwe methode om verf te testen