Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Er wordt steeds meer ingezet op duurzaamheid. Bij Hout – Bois van Steenberge beseffen ze dat de traditionele manier van bouwen nood heeft aan een ecologische update. Daarom zetten ze sterk in op duurzame alternatieven. Hun duurzaam engagement reflecteert zich in de recente toevoegingen aan hun gamma: Kebony® en HONEXT®.

Kebony®, biobased gemodificeerd hout

Hout – Bois van Steenberge is exclusief verdeler in België en in Luxemburg van Kebony®: biobased gemodificeerd hout, het resultaat van een gepatenteerd, milieuvriendelijk proces waarbij duurzaam naaldhout versterkt wordt met een biologische vloeistof.

Het resultaat is een verbeterde celstructuur, een maximale hardheid, een optimale stabiliteit en een hoge weerstand tegen schimmels, houtrot en insecten. Kebony® garandeert een lange levensduur en is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen zoals gevelbekleding, terrassen en ramen.

HONEXT®, zero waste plaatmateriaal

Ook op vlak van plaatmateriaal kiest Hout – Bois van Steenberge voor duurzaamheid. HONEXT® upcyclet niet-herbruikbare afvalvezels van papierfabrieken tot 100 % recycleerbaar, non-toxisch en harsvrij plaatmateriaal aan de hand van een biobased, circulair en koolstofneutraal proces.

Naast de ecologische troeven heeft deze lichtgewicht plaat een vrij hoge mechanische sterkte, een uitstekende thermische warmteweerstand en een hoge geluiddemping in onbewerkte vorm. HONEXT® is geschikt voor interieurtoepassingen zoals winkelinrichting, wandbekleding en standenbouw.  

Als ambassadeur van duurzaam hout en circulair bouwen blijft Hout – Bois van Steenberge inzetten op biobased hout en plaatmateriaal om zo de stap te zetten naar een CO₂- neutrale toekomst.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verhelst Group neemt West Recycle over

Verhelst Group neemt West Recycle over

De Verhelst Group heeft West Recycle overgenomen. Dat bedrijf heet voortaan Top-Mix Recycling en is sinds 2019 gevestigd in de Oostendse achterhaven op een terrein van 8 ha. Het specialiseert zich in het fysico-chemisch reinigen van[…]

Velux Groep bant plastic uit dakraamverpakkingen

Velux Groep bant plastic uit dakraamverpakkingen

Amacro neemt Transport Itterbeek over

Publireportage

Amacro neemt Transport Itterbeek over

Wienerberger kiest voor circulaire verpakking

Wienerberger kiest voor circulaire verpakking

Meer artikels