Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Durus macro-polymeervezels behalen ATG-certificaat

Gerelateerde onderwerpen :

Durus macro-polymeervezels behalen ATG-certificaat

De Durus macro-polymeervezels van Low&bonar hebben het ATG-certificaat behaald. Dankzij het certificaat ATG 3098 kunnen ze zonder problemen in Benor-beton toegepast worden.

Durus EasyFinish is de eerste-ATG gecertificeerde macro-polymeervezel. “Tijdens de certificatie is de verwerkbaarheid en de homogeniteit van het product in het beton bewezen in de meest extreme gebruiksomstandigheden. Zo zijn ook ondernemingen op de Belgische markt niet langer gedwongen om enkel staal als wapening toe te passen. Hierdoor zijn arbeidsintensieve werkwijzen, risico’s voor de veiligheid op de bouwplaats, fouten tijdens de installatie en een hoge CO2-footprint verleden tijd. De in Zele vervaardigde hoogperformante vezel Durus EasyFinish is speciaal voor het gebruik in betonnen vloeren en druklagen ontwikkeld. Hij vermijdt plastische krimp in het nog verse beton en wapent de uitgeharde constructie”, meldt Wim Ronsse, Technical Sales Manager van ADFIL Construction Fibres.

Gebruik

De Durus macro-polymeervezel is eenvoudig en milieuvriendelijk in gebruik. “Het product biedt een oplossing voor vloeren en druklagen, want het beton en de wapening zijn in één. De duurzaamheid van betonnen binnen- en buitenvloeren en druklagen wordt in hoge mate bepaald door de wapening. Die voorkomt scheurvorming en verhoogt de impactweerstand van het beton. In de meeste gevallen kan een ontwerp met Durus EasyFinish traditionele staalwapening vervangen. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op en reduceert het risico van tijdslimietoverschrijdingen tijdens de bouw. Steeds meer betonproducenten, aannemers en ingenieursbureaus verkiezen polymeervezels boven conventionele staalwapening. Zowel in de ontwerpfase, op de bouwplaats als tijdens de levensduur van betonnen constructies brengt deze roestvrije driedimensionale wapening vele voordelen met zich”, verklaart Wim Ronsse.

Kosten

Durus EasyFinish bespaart kosten op materiaal en werkuren. “Zowel op de centrale als op de bouwwerf biedt Durus EasyFinish een veilige en ergonomische oplossing. In de meeste gevallen dient slechts één zak van 3 kg/m3 aan het beton toegevoegd te worden. De flexibele vezels sluiten kwetsuren uit tijdens het doseren. Op de bouwwerf wordt het gevaar om te struikelen over de stalen netten tijdens het storten geëlimineerd. Ook na het uitharden steken er geen stalen vezels uit de vloer. Polymeervezels zijn de meest milieuvriendelijke methode om beton te wapenen. Durus EasyFinish is een product dat naast een nascheurgedrag ook een bewezen oplossing is tegen plastische krimp. Het is vele malen effectiever dan staalvezels of staalnetten. Testrapporten volgens ASTM C1579-13 tonen aan dat 3 kg/m3 Durus EasyFinish de plastische krimp met minstens 65% vermindert. In ons eigen betonlabo testen we de prestatie van de wapeningsvezels in de betonmix van onze klanten. De residuele treksterkte van het beton wordt getest in samenwerking met het WTCB”, oppert de Technical Sales Manager van ADFIL Construction Fibres.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Miller Formless ESA levert eerste machine aan Stadsbader

Miller Formless ESA levert eerste machine aan Stadsbader

Miller Formless ESA nv, de Europese afdeling van het Amerikaanse Miller Formless, heeft midden augustus vanuit Genk zijn eerste afgewerkte glijbekistingsmachine geleverd aan Stadsbader nv. De Belgische aannemer was verheugd de nieuwe variabele[…]

14/09/2020 | BouwmaterieelMaterieel
Ploegsteert Groep koopt Douterloigne Anzegem

Ploegsteert Groep koopt Douterloigne Anzegem

Betongranulaten duurder door laagwater op de Rijn

Betongranulaten duurder door laagwater op de Rijn

Willemen Infra produceert nu ook gecertificeerd beton in Lummen

Willemen Infra produceert nu ook gecertificeerd beton in Lummen

Meer artikels