Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duma Rent koopt vijf extra Unic-minikranen

Gerelateerde onderwerpen :

Duma Rent koopt vijf extra Unic-minikranen

Duma Rent, gespecialiseerd in de verhuur van recente bouw- en industriemachines van verschillende topmerken, investeert constant in nieuwe machines en toebehoren. Zo wil het bedrijf steeds de ruimste keuze kunnen aanbieden aan de klant. Bovenop de zes Unic-minikranen die Duma Rent sinds 2016 reeds in verhuur heeft, kocht het bedrijf zopas nog vijf extra minikranen. Deze werden in januari aan de verhuurvloot toegevoegd. Het West-Vlaamse bedrijf met hoofkantoor in Marke verhuurt deze minihijskranen via de verschillende depots verdeeld over België en Frankrijk.

Dergelijke minikranen zijn heel handig voor gebruik in beperkte ruimten. De machines zijn geschikt voor zowat alle hijstoepassingen, maar omdat ze zo compact en licht zijn, hebben ze makkelijk toegang tot de bouwplaats. Alle Duma Rent-minikranen zijn bovendien uitgerust met radiografische besturing en een verlenggiek (fly jib) voor een groter bereik.

Twee van de nieuwe aanwinsten zijn van het model URW 706-2. Duma Rent is hiermee naar eigen zeggen het eerste bedrijf in Europa dat dit nieuwe model aankocht. Daarnaast werden nog twee extra minikranen van het model URW 295 en 1 ECO 295 gekocht.

De nieuwe URW 706-2 heeft de tweede grootste capaciteit van het gamma Unic-minikranen, maar is met zijn breedte van 1,67 m nog steeds smal genoeg om door een standaard dubbele deuropening te gaan. De URW 295 was dan weer de eerste minikraan op de Europese markt, smal genoeg om door een gewone deurpost te manoeuvreren. Ten slotte is er de milieuvriendelijke Unic ECO 295 die perfect past in het concept Duma Goes Green waarbij het bedrijf steeds meer inspanningen levert voor een milieuvriendelijker beleid.

De nieuwe Unic ECO 295 werd al meteen ingezet bij een hijsproject op de nationale luchthaven in Zaventem. De batterij-aangedreven minikraan maakt hijsen en manoeuvreren zónder enige uitstoot mogelijk. Ideaal voor gebruik in gevoelige omgevingen zoals luchthavens of de voedings- en farma-industrie.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

AML verdeelt Mecalac in Wallonië en Brussel

AML verdeelt Mecalac in Wallonië en Brussel

Materieelproducent Mecalac heeft een akkoord gesloten met distributeur AML voor Wallonië en Brussel. AML was tot voor kort vooral een lokale dealer van premium-merken in materieel. Het is voor het eerst dat Ateliers Marcel Lambert (AML)[…]

10/12/2021 | MaterieelVerhuur
Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

Meer artikels