Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duizenden bezoekers verwacht voor Renovatiedag

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Duizenden bezoekers verwacht voor Renovatiedag

Tal van renovaties in heel Vlaanderen zwaaien op 28 mei de deuren open voor de Vlaamse Renovatiedag, een initiatief van Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en Ik Ga Bouwen & Renoveren. Het is hét moment om een namiddag lang informatie en inspiratie op te doen. Wie verbouwplannen heeft, krijgt zo de kans om de sfeer op te snuiven in verschillende renovaties. Vorig jaar lokte de Vlaamse Renovatiedag afgerond 7.000 bezoekers.

Tijdens de Renovatiedag openen tal van inspirerende renovaties in Vlaanderen hun deuren. Bezoekers ontdekken een brede waaier aan stijlen: van rijwoningen en appartementen in de stad tot gerenoveerde boerderijen en van moderne villa’s tot oude fabriekspanden die een tweede adem kregen. Of wat te denken van een eigenzinnige schuurwoning of een verbouwing met een Japanse twist? Stuk voor stuk zijn het voorbeelden van een vernuftige aanpak en uitvoering.

Naar goede gewoonte staan ook de mensen achter de realisaties centraal. De Renovatiedag is meer dan een namiddag huisjes kijken. Op elke locatie doen architect en bouwheer samen hun renovatieverhaal. Ze belichten hoe ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen. Bezoekers ontdekken de hinderpalen én de aangereikte oplossingen. Jaarlijks vinden tal van toekomstige verbouwers zo de ontwerper die hen op het lijf geschreven is.

Geïnteresseerden kunnen de renovaties gratis bezoeken op zondag 28 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be. Sommige projecten zijn enkel te bezoeken op afspraak.

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Internationale architecten aan de slag op Nieuw Zuid Antwerpen

Internationale architecten aan de slag op Nieuw Zuid Antwerpen

Dankzij ambitieuze projecten en een gunstige economie is ons land de jongste jaren een  aantrekkingspool voor internationale toparchitecten geworden. Een sterke magneet is zonder twijfel de site Nieuw Zuid in Antwerpen, met bijna 2.000[…]

22/06/2019 | Projecten
Architecten verspreiden gezonde bacteriën in gebouwen

Architecten verspreiden gezonde bacteriën in gebouwen

Gent helpt beloftevolle architecten aan eerste opdracht

Gent helpt beloftevolle architecten aan eerste opdracht

Architectuuruitstap naar Kasterlee

Architectuuruitstap naar Kasterlee

Meer artikels