Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duitse GC-Gruppe neemt meerderheidsbelang in Facq

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Duitse GC-Gruppe neemt meerderheidsbelang in Facq

(c) Facq

Het Belgische bedrijf Facq, dat gespecialiseerd is in sanitair, verwarming en energiebesparing, verkoopt een meerderheidsbelang aan het Duitse GC-Gruppe, de Europese leider in de sector. De familiale aandeelhouders van Facq blijven wel aan boord van het bedrijf. Ook de merknaam blijft behouden.

 

Met deze stap wil Facq zijn ontwikkeling voortzetten, zijn nationale verankering versterken en tegelijkertijd putten uit de ervaring en de kracht van een grote Europese partner.
 
Sinds de oprichting 140 jaar geleden, is Facq gestaag gegroeid tot de referentiepartner voor sanitair, verwarming en energiebesparing voor professionals in de bouwsector. Vandaag stelt het bedrijf bijna 900 mensen tewerk en beschikt het over 44 sanicenters, 15 toonzalen en drie regionale opslagplaatsen.
 
De familiale GC-Gruppe bleek een logische en perfecte partner voor de verdere ontwikkeling van Facq. De bedrijven delen dezelfde visie, dezelfde waarden en hechten veel belang aan hun personeel en klantgerichtheid. Ook zijn er heel wat synergieën mogelijk op het vlak van dienstverlening en productaanbod.
 
GC-Gruppe is de grootste Europese verdeler voor professionals op het vlak van sanitair, verwarming, airconditioning en ventilatie. De groep is aanwezig in zestien Europese landen en stelt bijna 24.000 mensen tewerk op ongeveer 1.600 locaties. GC telt verschillende familiebedrijven zoals Cordes und Gräefe in Duitsland, Comafranc in Frankrijk, Plieger in Nederland en BIMs Plus in Polen. De groeifilosofie van GC-Gruppe stoelt op een zeer lange termijnvisie met een actieve participatie van de familiale aandeelhouders.
De overeenkomst tussen Facq en GC-Gruppe moet nog worden goedgekeurd door het European Competition Network (ECN), de Europese mededingingsautoriteit. Dat zal volgens de verwachting in de komende weken gebeuren. Het verkoopbedrag en de voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Europese deal Fit for 55 mag nog strenger voor verwarmingssector

Europese deal Fit for 55 mag nog strenger voor verwarmingssector

De Europese Commissie heeft enkele weken geleden een pakket wetsvoorstellen gepresenteerd die het mogelijk moeten maken om tegen 2050 klimaatneutraliteit in de EU te bereiken. De voorstellen gaan voornamelijk over energie, transport, industrie[…]

Gratis online-opleidingen van BWT

Gratis online-opleidingen van BWT

Vlaams parlement wil betere binnenlucht door ventilatie

Vlaams parlement wil betere binnenlucht door ventilatie

Verplichte registratie voor ventilatie-zuiveringssystemen

Verplichte registratie voor ventilatie-zuiveringssystemen

Meer artikels