Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duco toont zijn visie in twee Batibouw-primeurs

Duco toont zijn visie in twee Batibouw-primeurs

Soms denken we wel eens dat de grens is bereikt: dit is het, verder gaat het niet meer. Wie dacht dat ook ventilatieoplossingen uitontwikkeld waren, komt echter bedrogen uit. Amper vier jaar na het succesvolle debuut van de DucoBox Silent en Focus opent Duco met twee primeurs de deur naar de toekomst van ventilatie.

Aandacht voor de gezondheid en het comfort van de bewoner met een knipoog naar het milieu en energie-efficiëntie speelde ook hier de sleutelrol. “Voor de ontwikkeling borduurde ons R&D-team voort op de kennis en expertise die we de afgelopen jaren hebben vergaard met de DucoBox Silent of DucoBox Focus”, stelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco.

“Als resultaat daarvan kunnen we twee ventilatieoplossingen voorstellen die volledig matchen met de woning van de toekomst. Een eerste is de DucoBox Energy. Volgens ons het stilste Systeem D van Europa. In aanloop naar 2020 wordt energiezuinigheid een steeds belangrijker gegeven en zullen heel energiezuinige passiefwoningen steeds vaker in ons straatbeeld verschijnen. In de strijd tegen de aanscherping van het E-peil kan de DucoBox Energy een belangrijk wapen vormen. Met alle technologie die is vervat in deze ventilatiebox, wordt Duco meteen aanzien als voorloper op de markt van Systeem D met warmterecuperatie”, vervolgt Dejonghe.

Het is de combinatie van drie specifieke kenmerken die de DucoBox Energy volgens Duco uniek maakt. Door de unit optioneel te voorzien van een geïntegreerde twee-zoneregeling met vraagsturing op basis van CO2, vocht en tijd, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt. De dag- én nachtzone worden via een ingebouwde klep afzonderlijk aangestuurd, wat de hoogste EPB-reductie en een groen A+ energielabel met zich brengt. Hiermee bewijst Duco opnieuw zijn groene inspanningen tegen de opwarming van de aarde en dit zonder de binnenluchtkwaliteit uit het oog te verliezen. De automatische inregeling, gestoeld op de principes van inregeling op constante druk, biedt een garantie op een kwalitatief eindresultaat en vertaalt zich in een besparing voor de installateur van 50% op de inregeltijd. Ook aan het akoestische comfort voor de bewoner is gedacht. Onafhankelijke tests tonen aan dat het geluidsvermogen aan de toevoerzijde zo laag is dat de DucoBox Energy als het stilste Systeem D van Europa kan worden beschouwd.

“Als Europees ventilatiespecialist willen we met deze ontwikkeling geen nieuwe weg inslaan, maar totaaloplossingen aanbieden voor de residentiële en utiliteitsbouw, steeds met de mens als centrale uitgangspunt”, laat Duco’s marketingmanager nog weten.

Ventilatiewarmtepomp

De DucoBox Eco is het uithangbord voor slim ventileren met warmterecuperatie in actieve woningen, die het milieu en de luchtkwaliteit naast energie-efficiëntie centraal plaatsen. “Ventilatiewarmtepompen bestaan in allerlei maten en uitvoeringen. Ze zorgen voor ventilatie, al dan niet op natuurlijke wijze, en gebruiken de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming en warm tapwater. Deze energie wordt veelal geput uit de ventilatieretourlucht, maar kan ook gecombineerd worden met de buitenlucht”, aldus Dejonghe.

 “Zo ook bij de DucoBox Eco die op natuurlijke wijze ventileert en de verder benodigde energie compenseert met verse buitenlucht. Onderscheidend van andere warmtepompen echter is de twee-zonesturing. Door vraagsturing in deze unit te integreren, wordt een maximale energiezuinigheid (A+) en minimaal geluidsvermogen nagestreefd”, stelt Dejonghe.

Bijkomende troef is de flexibele opbouw. En die flexibiliteit gaat bij de DucoBox Eco heel ver. Zo is er de keuze voor koppeling aan een cv-ketel of boilervat, maar ook een combinatie van beide of zelfs een all electric-oplossing is mogelijk. Dit alles tegen een minimale investering door de duurzame subsidies bij renovatiewerkzaamheden die het kostenplaatje voor de bewoner uiterst aantrekkelijk maken.

 Je vindt Ducop in Paleis 12 op stand 12.501.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Vorig jaar maakten nog meer gezinnen gebruik van de historisch lage rente om hun woning te renoveren. Bij Belfius was zelfs één renovatielening op twee bedoeld om het huis of appartement veiliger en/of energiezuiniger te maken. Dat[…]

01/03/2021 | BelfiusRenovatie
Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Meer artikels