Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DUCO steunt De Rozenkrans met computers

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DUCO steunt De Rozenkrans met computers

(c) Duco

Duco Ventilation & Sun Control doneerde opnieuw computers aan het Vrij Orthopedagogisch Centrum de Rozenkrans in Oostduinkerke. Vorig jaar schonk de firma al zeven bedrijfslaptops aan de onderwijsinstelling. Dit jaar doen ze nog beter met tien desktops . De schenking komt tegemoet aan de oproep van meer dan 300 West-Vlaamse scholen om IT-materiaal te doneren eerder dit jaar.
 

 

In januari dienden heel wat scholen een dossier in om financiële steun te krijgen voor het afstandsonderwijs dat door de coronacrisis steeds meer de norm wordt. Heel wat kinderen beschikken onvoldoende over de infrastructuur om hun digitale schoolcarrière tot een goed einde te brengen. Om hun schooltaken toch naar behoren te kunnen uitvoeren, draagt DUCO met plezier zijn steentje bij.
 
Tien desktops van DUCO krijgen als leerinstrument voor het thuisonderwijs een nieuw leven. “Onze IT-dienst heeft de laptops op een professionele en veilige manier klaargemaakt voor hergebruik”, vertelt marketingmanager Hendrik Dejonghe. “DUCO werkt al enkele jaren samen met de Rozenkrans dus het is fijn dat we hen op deze manier kunnen bijstaan.”
 
Lieven Beheydt, directeur van De Rozenkrans is enthousiast. “Het computermateriaal van DUCO is een welkom geschenk. Allereerst zijn de desktops een mooie aanvulling voor onze computerklassen. Het verouderde ICT-materiaal in de leslokalen krijgt hiermee een upgrade.” Beheydt onderstreep nogmaals de unieke samenwerking met DUCO. “Het partnerschap laat ons toe de leerlingen een hands-on opleiding aan te bieden in een professioneel kader. Die opleiding wordt dan ook nog eens ondersteund met lesmateriaal. Een ideale match.”
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Modulair bouwer Jan Snel is begonnen met de bouw van een nieuwe laboratorium- en kantoorruimte voor Ziphius Vaccines, een Belgisch biotechbedrijf dat vaccins ontwikkelt. In zes weken tijd wordt de nieuwe locatie opgeleverd in Merelbeke,[…]

10/04/2021 | kantorenCorona
Corona maakt vastgoed aan de kust duurder

Corona maakt vastgoed aan de kust duurder

Besix Group kijkt vol vertrouwen naar 2021

Besix Group kijkt vol vertrouwen naar 2021

Festivalbouwer maakt nu unieke themaruimtes

Festivalbouwer maakt nu unieke themaruimtes

Meer artikels