Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duco presenteert nieuw ventilatiegamma

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Duco presenteert nieuw ventilatiegamma

Ventileren gebeurt met het ventilatierooster TronicVent enkel waar en wanneer nodig en bovendien volledig geruisloos.

Een compact balansventilatietoestel, een elektronisch gestuurd ventilatierooster en een ventilatiewarmtepomp als eerste stap naar verduurzaming. Dat zijn enkele nieuwigheden in het ventilatiegamma dat Duco op Batibouw presenteert.

‘Zonaal ventileren = Geluid reduceren’ is de slogan waarmee Duco richting Batibouw trekt. Zonaal en dus per ruimte ventileren naargelang het nodig is, staat voorop. Slimme zonesturing op basis van CO2- en vochtmeting verbetert het akoestisch comfort en is energiebesparend.

Omdat we zo goed isoleren en luchtdicht bouwen is een ventilatiesysteem verplicht bij nieuwbouw en ingrijpende renovaties. “Als bewoner wil je je zo weinig mogelijk van je ventilatiesysteem aantrekken. Het nieuwe ventilatierooster TronicVent pikt hierop in. Door de slimme vraagsturing op basis van CO2 gaat het toevoerrooster automatisch open en dicht. Ventileren gebeurt enkel waar en wanneer nodig en bovendien volledig geruisloos”, legt marketingmanager Hendrik Dejonghe uit.

Naast toevoer is er ook afvoer om vochtige en/of vervuilde lucht te laten verdwijnen. In combinatie met de ventilatieboxen DucoBox Silent Connect of DucoBox Focus is een update van het DucoTronic System binnen systeem C geboren. Die zorgt voor de laagste reductiefactor (0,35) bij nieuwbouw.

Ventilatiewarmtepomp

De DucoBox Eco Hybride binnen systeem C laat je toe met maximaal comfort te verwarmen en te ventileren in één systeem. Met de ventilatiewarmtepomp bereik je een perfecte luchtkwaliteit. Onderscheidend is de twee-zonesturing. Door de dag- en nachtzone via een systeem van geïntegreerde regelkleppen aan te sturen, is een optimaal energetisch rendement een feit. Bovendien verhoogt de dag- en nachtregeling het akoestisch comfort aanzienlijk.

Voor wie zijn woonst stap voor stap groener wil maken, is het hybride concept met een cv-ketel en een boilervat naar keuze ideaal. Vaak is het vermogen van de warmtepomp te beperkt om tegemoet te komen aan de warmtevraag, bijvoorbeeld wanneer er veel volk in huis is. Op dat moment heeft de warmtepomp assistentie nodig. Hierdoor verlaagt de gasvraag van je woning sterk, wat resulteert in een energiebesparing tot 60% op het gasverbruik.

Compacte balansventilatie

De DucoBox Energy Premium heeft er een klein broertje bij gekregen: de DucoBox Energy Comfort. Het gaat om een compacte en lichte variant als uitbreiding binnen systeem D. Met een capaciteit tot 325 m³/h vormt dit nieuwe balansventilatietoestel met warmteterugwinning de oplossing voor appartementen en seriematige woningbouw. De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort resulteert in een intelligente en energiezuinige werking.De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warme afvoerlucht de koude aanvoerlucht opwarmt. Al de aanwezige warmte wordt dus zo goed mogelijk benut. Op die manier garandeert dit ventilatiesysteem D een behoorlijke besparing op de verwarmingskosten. Dat heeft dan weer een positief effect op het E-peil.

Bovendien weegt dit lichtgewicht slechts 21 kg en is het gemakkelijk te monteren door één persoon. De automatische inregeling zorgt voor een snelle en kwalitatieve installatie van het toestel. De links/rechts-uitwisseling gebeurt volledig softwarematig dankzij een gepatenteerd principe van de dubbele by-pass.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ventilatiespecialist Aldes neemt sectorgenoot Aereco over

Ventilatiespecialist Aldes neemt sectorgenoot Aereco over

Aldes Group, gespecialiseerd in ventilatie die de luchtkwaliteit en de energieprestaties van gebouwen verbetert, neemt de Europese Aereco Group over. Aereco ontwikkelt ventilatieoplossingen voor residentiële en commerciële gebouwen. De[…]

25/07/2022 | Ondernemingen
Engels Group verhuist naar distributiecentrum in Malle

Engels Group verhuist naar distributiecentrum in Malle

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Gimv koopt meerderheid in Variass

Gimv koopt meerderheid in Variass

Meer artikels