Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duco lanceert compact ventilatiesysteem

Duco Ventilation & Sun Control, de toonaangevende producent van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen, introduceert tijdens Batibouw het volledig nieuwe Duco Reno System, een compact en budgetvriendelijk vraaggestuurd natuurlijk ventilatiesysteem volledig op maat voor de steeds groeiende renovatiemarkt.

Renovatie is één van de centrale thema's tijdens Batibouw en daar speelt Duco met zijn volledig nieuwe Duco Reno System op in. Renovatie past in de ambitie om zo veel mogelijk energie te besparen. Daarbij gaat veel aandacht naar isolatie en luchtdichtheid, maar mag ventilatie niet uit het oog verloren worden.

Het Duco Reno System is een vraaggestuurd natuurlijk ventilatiesysteem en werkt op basis van CO2- en/of vochtmetingen. CO2 is de maatstaf voor het binnenklimaat in de leefruimte (en toilet), vocht voor dat in de badkamer. De metingen gebeuren met eenvoudig en snel te installeren boxsensoren die in de centrale afvoerventilator -de DucoBox Silent- geïntegreerd zitten. Er moet geen bekabeling voor ruimtesensoren voorzien worden.

De interne opsteeksensoren kunnen afzonderlijk in een specifieke kanaalopening van de afvoerbox geklikt worden. Het aantal afvoerkanalen blijft in dit systeem beperkt tot een absoluut minimum en dat betekent dat er weinig ruimte voorzien moet worden om leidingen weg te werken. De DucoBox Silent is daarenboven bijzonder compact waardoor deze afvoerventilator ingebouwd kan worden achter een verlaagd plafond en werkt bovendien fluisterstil.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen