Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duco krijgt prestigieus Europees kwaliteitslabel

Gerelateerde onderwerpen :

Duco krijgt prestigieus Europees kwaliteitslabel

Duco Ventilation & Sun Control uit Veurne mocht onlangs officieel het Europees erkende Qualicoat-label in ontvangst nemen. Met dit toonaangevende kwaliteitslabel certificeert Qualicoat Duco's proces- en productkwaliteit van poedercoating op aluminium profielen en componenten. Zo kan de ventilatie- en zonweringspecialist voortaan als één van de weinige bedrijven uit de bouwsector zwart op wit aantonen dat in Veurne gepoederlakt wordt volgens de Europese normen.

Strikte eisen

'Qualicoat is een onafhankelijke instantie uit Zürich die zich richt op het bereiken van kwalitatieve coating op aluminium met toepassing in de bouwsector. De gehanteerde kwaliteitsspecificaties zijn een reeks van minimum­eisen waaraan de bedrijfsinstallatie, de voorbehandeling, de verfsystemen en de gelakte producten moeten voldoen', zegt marketingmanager Hendrik Dejonghe van Duco (l. op de foto, naast sales & marketing manager Steffert Vanneste). 'Tijdens een onaangekondigde controle werd niet alleen de kwaliteit van het proces, maar ook die van de producten volgens zeer strikte eisen getest door een keuringsinstantie onder toezicht van Qualicoat. Voor alle testen waren de resultaten erg succesvol', duidt Dejonghe.

Kustgebieden

De uitgebreide voorschriften en testen die Qualicoat hanteert, geeft klanten de zekerheid dat ze een product kopen dat aan een hoge kwaliteitsstandaard voldoet. Zelfs in agressieve atmosferische omstandigheden die in kust- en industriegebieden voorkomen, kunnen Duco's producten toegepast worden.

'Dergelijke omstandigheden doen opdrachtgevers al eens twijfelen over de toepassing van gelakt aluminium in de architectuur. Daarom kunnen ze bij Duco voortaan als optie kiezen om de profielen te laten coaten volgens de normen vermeld in de 'Seaside Class'. Deze nieuwe klasse, die door Qualicoat werd ingevoerd, biedt een sterkere weerstand tegen corrosie en is specifiek voor agressieve omstandigheden', verduidelijkt Dejonghe.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Een robothond, exoskeletten, drones en 360°-camera’s waren slechts enkele technologische toepassingen in de bouwsector waarmee studenten van de Hogeschool PXL en UHasselt recent konden kennismaken tijdens een demonstratiedag voor[…]

23/05/2022 | VakopleidingHasselt
Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

De impact van houtkachels op de luchtkwaliteit moet omlaag

De impact van houtkachels op de luchtkwaliteit moet omlaag

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

Meer artikels