Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duco is al vier jaar Trends Gazelle

Gerelateerde onderwerpen :

,
Duco is al vier jaar Trends Gazelle

Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco.

Duco werd voor het vierde jaar op rij genomineerd als Trends Gazelle in de categorie Grote Ondernemingen. De specialist in ventilatie en zonwering wordt zo beloond voor zijn snelle groei en blijvende drang naar innovatie.
Trends Magazine selecteerde voor het 20ste jaar op rij de Trends Gazellen. Het financieel-economisch blad definieert een gazelle als een snelgroeiend bedrijf met een positieve invloed op het ondernemingsklimaat in eigen regio. De Trends Gazellen worden bestempeld als een inspirerend rolmodel voor andere bedrijven.

Nieuwe kantoren

En of Duco de jongste jaren gegroeid is. In vijf jaar tijd steeg de omzet met liefst 123%. In 2018 werd een nieuw logistiek centrum gebouwd met een nieuwe volautomatische poederlakkerij. In 2019 werd het bestaande zonnepanelenpark verdubbeld tot 6.015 panelen. Met een volledig nieuw kantorencomplex in het vizier wordt die groei enkel maar onderstreept.
 
Duco, dat dit jaar 30 kaarsjes mag uitblazen, zal zijn jubileumjaar vanaf deze zomer in de nieuwe kantoren kunnen vieren. De structurele buitenzonwering met rechthoekige designlamellen zorgt ervoor dat de nieuwe kantoren een absolute eyecatcher worden langs de E40 richting Calais. Bovendien kan de Belgische ventilatiespecialist zo ook meteen een visitekaartje afgeven inzake duurzame ventilatietechnieken met slimme, natuurlijke ventilatie in combinatie met intensieve nachtventilatie en buitenzonwering. De 7.500 m2 aan kantoorruimte faciliteren op hun beurt de blijvende groei van de organisatie.

30 jaar Duco

Duco wil zich met de nominatie ook extra in de kijker zetten als aantrekkelijke werkgever. “Ter ere van de dertigste verjaardag van het bedrijf, zetten we ook 30 openstaande vacatures voorop”, vertelt Hendrik Dejonghe, marketingmanager bij Duco. “We blijven inzetten op het vinden van de juiste profielen, want het is zeker ook dankzij onze 240 medewerkers dat we ons opnieuw een Trends Gazelle mogen noemen.”

Vijf keer Gazelle?

Na een uitdagend jaar, waarin ventilatie een gouden speler bleek, kijkt het bedrijf naar de toekomst. “Eens we onze intrede gemaakt hebben in het nieuwe kantoorgebouw, wordt het huidige kantoorgebouw volledig onder handen genomen, maar daarover binnenkort meer”, lacht de marketingmanager. “Op de planning richting 2022 staan alvast heel wat innovaties en noviteiten. Én, wie weet, misschien een vijfde nominatie als Trends Gazelle…”
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Bouwkroniek laat elke week een CEO of andere leidinggevende uit de brede Belgische bouwsector aan het woord. Deze week mag Anthony Blavier, CEO van Maisons Compère/Woningen Compere, antwoorden op onze vijf standaardvragen.    […]

Patrick Cloet overleden

Patrick Cloet overleden

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Meer artikels