Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duco en VTI Poperinge slaan handen in elkaar

Als voortrekker in de aanpak van een gezond binnenklimaat sloot Duco Ventilation & Sun Control in februari een partnership met het Vrij Technisch Instituut (VTI) in Poperinge. De samenwerking tussen beide partijen past geheel in de leerplannen van de studierichtingen Houtbewerking en Elektriciteit rond het thema ‘Luchtdicht bouwen & moderne ventilatietechnieken'. Met didactisch materiaal wil de ventilatiespecialist zijn steentje bijdragen aan kwaliteitsvol, praktijkgericht onderwijs.

'Een degelijke opleiding is belangrijker dan ooit, maar door de snel evoluerende technologie wordt het steeds moeilijker voor scholen om de ontwikkelingen bij te benen. Daarom gaan we ook steeds op zoek naar nieuwe methodes om onze studenten klaar te stomen voor het bedrijfsleven en om onze leerplannen inzake ventilatie en luchtdicht bouwen te realiseren. En hoe kunnen we dit beter dan met de ondersteuning van het werkveld' Zo willen we een brug slaan tussen het onderwijs en het professionele leven', stelt Bart Lips, coördinator en technisch verantwoordelijke van de afstudeerrichting Houtbewerking.

Medewerkers van morgen

'Dergelijke initiatieven kunnen wij enkel maar toejuichen. Studenten zijn de medewerkers van morgen en daarom vonden we het opportuun om hen kennis bij te brengen over onze producten die werken op basis van een natuurlijke luchttoevoer en een mechanische luchtafvoer. Hiervoor voorzien we een totaalpakket met een elektronisch gestuurd ventilatierooster in de vorm van de TronicTop 60 en een wandbord waarop de DucoBox Focus werd gemonteerd. Deze mechanische afvoerventilator zorgt voor een zonale luchtafvoer dankzij een gepatenteerd regelkleppensysteem', weet marketingmanager Hendrik Dejonghe van Duco.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Brussel lanceert projectoproep rond gender en stedenbouw

Brussel lanceert projectoproep rond gender en stedenbouw

De stad Brussel lanceert een open projectoproep gericht op initiatieven die inzetten op gender en stedenbouw. Ze maakt hiervoor 80.000 euro vrij. Volgens het Brusselse stadsbestuur is de publieke ruimte van en voor iedereen, maar wordt deze in[…]

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

De Lijn werkt aan drie stelplaatsen voor elektrische bussen

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde

Voorlopig nog geen vergunning voor gascentrale Vilvoorde