Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Duco en VTI Poperinge slaan handen in elkaar

Duco en VTI Poperinge slaan handen in elkaar

Als voortrekker in de aanpak van een gezond binnenklimaat sloot Duco Ventilation & Sun Control in februari een partnership met het Vrij Technisch Instituut (VTI) in Poperinge. De samenwerking tussen beide partijen past volledig in de leerplannen van de studierichtingen Houtbewerking en Elektriciteit over het thema 'Luchtdicht bouwen & moderne ventilatietechnieken'. Met behulp van een pakket didactisch technisch materiaal, dat inmiddels reeds werd overhandigd aan de school, wil ventilatiespecialist Duco zijn steentje bijdragen tot kwaliteitsvol en praktijkgericht onderwijs.

'Een degelijke opleiding is belangrijker dan ooit, maar door de snel evoluerende technologie wordt het voor scholen steeds moeilijker om de ontwikkelingen bij te benen. Daarom gaan we ook steeds actief op zoek naar nieuwe methodes om onze studenten klaar te stomen voor het bedrijfsleven en om onze leerplannen inzake ventilatie en luchtdicht bouwen te realiseren. De beste manier om dat te doen, is met ondersteuning van het werkveld. Op die manier willen we ook een brug slaan tussen het onderwijs en het professionele leven', legt Bart Lips, coördinator en technisch verantwoordelijke van de afstudeerrichting Houtbewerking, uit.

Medewerkers

'Dergelijke initiatieven kunnen wij enkel maar toejuichen. Studenten zijn immers de medewerkers van morgen en daarom vonden we het heel gepast om hen kennis bij te brengen over onze producten die werken op basis van een natuurlijke luchttoevoer en een mechanische luchtafvoer. Hiervoor voorzien we een totaalpakket met een elektronisch gestuurd ventilatierooster in de vorm van de TronicTop 60 evenals een wandbord waarop de DucoBox Focus werd gemonteerd. Deze mechanische afvoerventilator zorgt voor een zonale luchtafvoer dankzij een gepatenteerd regelkleppensysteem', vervolgt Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco.

'We hebben beiden ambities waarin we elkaar goed kunnen vinden. Dankzij het hoogwaardige demomateriaal van Duco kunnen onze studenten van de studierichtingen Houtbewerking en Elektriciteit op een hoog niveau heel wat leren over de correcte installatie, de regeling en het onderhoud van moderne ventilatiesystemen. We zijn dan ook zeer verheugd over de samenwerking met deze ventilatiespecialist', besluit Bart Lips opgetogen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Deinze: werken voor Torck-site gestart

Op de site van de oude fabriekspanden van Torck in de Ommegangstraat in Deinze is gestart met de grondwerken voor de bouw van 60 wooneenheden en een commerciële ruimte, een fietsenstalling en een ondergrondse parking. Reeds 20% van de[…]

20/04/2021 | Deinze
Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Nieuwe brug verbindt Brusselse Noordwijk met Thurn & Taxis

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Vijf kandidaten voor bouw gemeentehuis Middelkerke

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco

Bouw gestart van MVRDV's Mission Rock-toren in San Francisco