Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dubbelslag voor Trimble in Peking

Dubbelslag voor Trimble in Peking

Trimble heeft in april van vorig jaar de aanbesteding binnengehaald voor de levering van een informatiebeheersysteem voor de bouw van de nieuwe luchthaven van Peking. Tot grote tevredenheid van de klant, zo lijkt het wel, want het contract werd verlengd en voorziet voorts in de installatie van nieuwe machinebesturingssystemen voor bodemstabilisatie.

Tegen 2025 moet de nieuwe luchthaven van Peking ongeveer 72 miljoen passagiers onthalen, 2 miljoen ton goederen doorvoeren en 620.000 vluchten afhandelen. Het betreft een kolossale bouwplaats waar alle aandacht gaat naar veiligheid en efficiëntie, en ook een transparant beheer en verbetering van de handelingen centraal staan. De technologische oplossingen van Trimble lijken dus aan deze doelstellingen tegemoet te komen.

De Chinese luchtvaartautoriteiten hebben Trimble belast met de installatie van een digitaal, lokaal informatiebeheersysteem voor real time opvolging en bewaking van het verloop van de verschillende handelingen op de bouwwerf. De gebruikers kunnen zo construeerbare 3D-modellen creëren, bodemstabilisatiehandelingen uitvoeren, werfprocessen automatiseren en alle informatie efficiënt beheren.

Veelbelovend

De nieuwe bestelling betreft vijftien systemen en komt er na vier maanden gebruik van het machinebesturingssysteem dat uitzonderlijke resultaten heeft opgeleverd inzake bodemstabilisatie. Volgens Li Qiang, hoofdingenieur van de luchthavenwerf, ogen de resultaten van de studies omtrent dynamische verdichting bijzonder veelbelovend.

Deze technologie zal een grootschalige toepassing mogelijk maken en ook het onderzoek en de ontwikkeling stimuleren dat kan leiden tot nieuwe normen en methoden voor de bouw van luchthavens.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar