Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Drukverhogingsinstallaties Duijvelaar zijn BIM-klaar

Voortaan kunnen MEP-engineers de meest toegepaste drukverhogingsinstallaties van Duijvelaar Pompen direct gebruiken in hun BIM-proces. Het Nederlandse Duijvelaar Pompen heeft Revit-families en 3D-componenten van zijn Premium Line-installaties laten opnemen in de uniforme objectenbibliotheek van MEPcontent.eu. Deze bestanden bevatten up-to-date grafische en parametrische productinformatie en zijn gratis te downloaden door installateurs, adviseurs, groothandels, onderhoudsdiensten en OEM-partners.

De Revit-families en 3D-componenten bevatten alle informatie die nodig is om zowel in een generiek als specifiek model de gewenste representatie te kunnen geven en systeemberekeningen te kunnen uitvoeren. De elementen bevatten een symbolische, een maatvaste en een 3D-weergave en de productcodes. Daarnaast geeft een link toegang tot de complete technische data en de pompgrafieken in de uitgebreide documentatie.

EMCS

De Revit-families voldoen aan de EMCS-standaard, die zoveel mogelijk de normen en richtlijnen van Autodesk (Autodesk Content Style Guide) en Nederlandse en Europese norminstellingen (bv. ETIM, VDI 3805, EN, BS) volgt. Deze standaard garandeert kwalitatief hoogwaardige en uniforme content voor de installatiesector in Europa en daarbuiten.

Duijvelaar Pompen ontwikkelt en produceert rvs-centrifugaalpompen en drukverhogingsinstallaties in Alphen aan de Rijn. De pompen kunnen zich meten met de wereldtop als het gaat om hydrauliek en energiegebruik. In drukverhoging voor drinkwater is Duijvelaar naar eigen zeggen onbetwist marktleider in Nederland. Jaarlijks produceert Duijvelaar zowat 100.000 pompen en installaties voor klanten in de hele wereld.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd