Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Drukverhogingsinstallaties Duijvelaar zijn BIM-klaar

Voortaan kunnen MEP-engineers de meest toegepaste drukverhogingsinstallaties van Duijvelaar Pompen direct gebruiken in hun BIM-proces. Het Nederlandse Duijvelaar Pompen heeft Revit-families en 3D-componenten van zijn Premium Line-installaties laten opnemen in de uniforme objectenbibliotheek van MEPcontent.eu. Deze bestanden bevatten up-to-date grafische en parametrische productinformatie en zijn gratis te downloaden door installateurs, adviseurs, groothandels, onderhoudsdiensten en OEM-partners.

De Revit-families en 3D-componenten bevatten alle informatie die nodig is om zowel in een generiek als specifiek model de gewenste representatie te kunnen geven en systeemberekeningen te kunnen uitvoeren. De elementen bevatten een symbolische, een maatvaste en een 3D-weergave en de productcodes. Daarnaast geeft een link toegang tot de complete technische data en de pompgrafieken in de uitgebreide documentatie.

EMCS

De Revit-families voldoen aan de EMCS-standaard, die zoveel mogelijk de normen en richtlijnen van Autodesk (Autodesk Content Style Guide) en Nederlandse en Europese norminstellingen (bv. ETIM, VDI 3805, EN, BS) volgt. Deze standaard garandeert kwalitatief hoogwaardige en uniforme content voor de installatiesector in Europa en daarbuiten.

Duijvelaar Pompen ontwikkelt en produceert rvs-centrifugaalpompen en drukverhogingsinstallaties in Alphen aan de Rijn. De pompen kunnen zich meten met de wereldtop als het gaat om hydrauliek en energiegebruik. In drukverhoging voor drinkwater is Duijvelaar naar eigen zeggen onbetwist marktleider in Nederland. Jaarlijks produceert Duijvelaar zowat 100.000 pompen en installaties voor klanten in de hele wereld.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Rototilt gaat wereldwijde samenwerking aan met Volvo CE

Rototilt gaat wereldwijde samenwerking aan met Volvo CE

Graafmachines van Volvo kunnen voortaan af-fabriek worden geleverd voorbereid op de systemen van Rototilt voor draaikantelstukken. Dit houdt een aantal voordelen in voor zowel de aannemer als de dealer. Het grootste gebruikersvoordeel is dat de[…]

06/03/2021 | Graafmachines
DAF krijgt groot order van de Belgische krijgsmacht

DAF krijgt groot order van de Belgische krijgsmacht

Kathodische bescherming wordt steeds vaker toegepast in België

Kathodische bescherming wordt steeds vaker toegepast in België

Mobiele 3D reality capture-oplossing met Spot-robot

Mobiele 3D reality capture-oplossing met Spot-robot