Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Drone Heroes Europe-awards uitgereikt

Drone Heroes Europe-awards uitgereikt

© Foto: Francis Knudde / EUKA

De Vlaamse dronecluster EUKA organiseerde voor de tweede keer de Europese Drone Hero-wedstrijd. Drie bedrijven kregen van een internationale jury de titel van Drone Hero 2018 in de categorieën start-up, internationaal en innovatief. Ook het publiek koos zijn favoriete Public Drone Hero 2018. De zes finalisten lichtten tijdens de Commercial UAV Expo in Amsterdam, een beurs van de Amerikaanse organisator Divcom, hun eerder ingezonden video toe tijdens een korte pitch. Vervolgens ging de internationale jury aan de slag om de winnaars te kiezen.

De jury loofde de vele toepassingen van de winnaars, maar ook de uitwerking van de projecten. “Het is duidelijk dat deze wedstrijd de vele innovatieve dronebedrijven aanspreekt en inspireert om hun droneprojecten voor te stellen aan een internationaal publiek. Net als vorig jaar mochten we rekenen op een groot aantal deelnemers uit liefst dertien Europese landen”, zegt Mark Vanlook, voorzitter van EUKA en initiatiefnemer van Drone Hero Europe.

Vier winnaars

De innovatieve Drone Hero-prijs gaat dit jaar naar het Duitse AlphaLink. Zij ontwikkelden een modulaire fixed-wing drone die verschillende drones met elkaar verbindt. Daardoor worden de vliegtijd en de draagcapaciteit gevoelig uitgebreid.

Georesearch mag zich de Start-up Drone Hero noemen. De non-profitspeler gebruikt verschillende zwermende drones om snel en efficiënt 3D-modellen uit 2D-beelden te genereren, een techniek die ook werkt op grote hoogte en in uitdagende omgevingen.

Het Poolse GMP Defence is dit jaar de International Drone Hero. Met de Blackbird UAV beschikt het bedrijf over een volledig autonome UAV-oplossing. Daarmee zet het in op de bewaking van bijvoorbeeld bedrijfsterreinen.

DMP Electronics mag zich in 2018 de Public Drone Hero noemen. Met de DronesBench-lijn bieden ze een geïntegreerde oplossing aan om drones te diagnosticeren, te testen en te optimaliseren.

Alle winnaars kregen een toegangspas voor de Commercial UAV Expo in Las Vegas. Die beurs vindt plaats van 1 tot 3 oktober. “We zijn zeer blij dat we de Drone Hero Europe-wedstrijd voor de tweede keer welkom hebben kunnen heten. Deze wedstrijd brengt heel wat toegevoegde waarde naar onze beurs en we zijn altijd benieuwd om te zien welke innovaties Europa te bieden heeft”, zegt Lisa Murray, organisatrice van de UAV Expo Europe

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Ondanks de ongewone omstandigheden is er een mooie basis gelegd voor de nieuwe vakbeurs Techni-Mat in Kortrijk. De meeste exposanten waren tevreden dat ze na zes maanden eindelijk een gelegenheid kregen om klanten en relaties live te ontmoeten.[…]

Belgian Construction Awards: stem op de Bouwvrouw en Bouwman van het jaar

Belgian Construction Awards: stem op de Bouwvrouw en Bouwman van het jaar

Bouwunie pakt uit met 50 beste apps voor de bouw

Bouwunie pakt uit met 50 beste apps voor de bouw

Betonfirma's bestrijden dodehoekongevallen

Betonfirma's bestrijden dodehoekongevallen

Meer artikels