Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Drone Convention op 21 april in Genk

In de gebouwen van C-Mine in Genk heeft op dindag 21 april de eerste Drone Convention plaats. Tijdens deze studiedag worden de meest actuele toepassingen van drones of onbemande luchtvaartuigjes in het bedrijfsleven in de kijker gezet. Er wordt o.m. nagegaan in hoeverre de kleine vliegende toestellen nuttig kunnen zijn in de bouw- en transportsector.

De Drone Convention wordt georganiseerd door de vzw Euka, een vereniging van Vlaamse ondernemers die tot doel heeft de industrie op basis van UAV's, drones en autonome robotica te versnellen. De studiedag richt zich zowel tot de private als de publieke sector, tot technici en mandatarissen die kennis willen maken met de sector en de mogelijkheden van drones. Er worden voorbeelden gegeven van concrete dronetoepassingen in de bouwsector, het transport, de logistiek, de beveiliging, de land- en tuinbouw en bij de politie, de brandweer en de overheid. Tevens wordt gesproken over de jongste ontwikkelingen inzake wetgeving en innovaties.

De conferentie wordt geopend door burgemeester Wim Dries van Genk, gevolgd door sessies met een aantal nationale en internationale sprekers. De voormiddag wordt afgesloten met een debat, ingeleid door Lieven Scheire, waaraan o.m. Tom Willemen deelneemt. Tijdens de middag presenteren verschillende bedrijven mogelijke economische en commerciële toepassingen met drones. Zij geven tevens een live dronepresentatie in de oude mijnsite. Ook zijn er permanent standruimtes en toestellen te bezichtigen in de gebouwen van C-Mine. De namiddag focust op de meest actuele toepassingen van drones binnen het bedrijfsleven. Minister van Defensie Steven Vandeput verzorgt het slotwoord.

Het inzetten van drones in de bouw en in andere sectoren zal de komende maanden actueel blijven. Verschillende organisaties spelen daar nu al op in. In de rand van de beurs InfoPol, die van 21 tot 23 april plaatsvindt in Kortrijk Xpo, vormen drones op woensdag 22 april het onderwerp van een afzonderlijk seminarie. Dat congres informeert de bezoeker over het potentieel van drones en verloopt in samenwerking met de Belgische vereniging voor onbemande luchtvaart (BeUAS), de KU Leuven en het Innovatiecentrum West-Vlaanderen.

De Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG) organiseert op 22 september in Mechelen eveneens een studiedag met als thema 'Drones: hoe gaat de gemeente ermee om'' - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dentergem herbestemt brouwerij tot woon- en kmo-zone

Dentergem herbestemt brouwerij tot woon- en kmo-zone

In de West-Vlaamse gemeente Dentergem gaf burgemeester Koenraad Degroote het officiële startsein voor de ontwikkeling van een nieuwe woon- en kmo-zone met bijhorende verbindingsweg. Het gaat om de herbestemming van de voormalige brouwerij[…]

06/07/2022 |
Masterplan Droogdokkensite Antwerpen goedgekeurd

Masterplan Droogdokkensite Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerpen noordelijke Ringparken Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerpen noordelijke Ringparken Antwerpen goedgekeurd

APK Group breidt uit in Nederland

APK Group breidt uit in Nederland