Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Driefasige energiebesparende ups

Tijdens de vakbeurzen Infosecurity.be en Storage Expo op Brussels Expo stelde Schneider Electric de Galaxy VM voor, een driefasige energiebesparende ups geschikt voor middelgrote datacentra en lichte industriële toepassingen. Die toestellen worden vooral ingezet om stroomonderbrekingen in datacentra op te vangen. Een ups (uninterruptible power supply) verzorgt de voeding tijdens de eerste minuten na een stroomonderbreking. Daarna neemt het noodstroomaggregaat dit over en laadt de ups weer op.

De ups bestaat bij kleine vermogens gewoonlijk uit een accu en een wisselrichter. Deze soort batterijgedreven systemen wordt ook wel statische ups genoemd. Bij grotere vermogens wordt vaak voor kinetische opslag van energie gekozen, een zogenaamd dynamisch ups-systeem, bijvoorbeeld in de vorm van een vliegwiel.

Kleinere ups'en kunnen bv. 500 VA leveren en daarmee een gewone pc gedurende enige tientallen minuten voeden. Grote ups-systemen kunnen tot enkele MVA leveren en complete computerruimtes en datacentra van stroom voorzien tot een (diesel)generator deze taak overneemt. Als de noodstroomvoorziening leeg dreigt te raken, kunnen computers tijdig worden stilgezet om databeschadiging te voorkomen.

De Galaxy VM van Schneider Electric combineert het beste van twee werelden en slaagt erin energiebesparend en toch zeer performant te zijn. De efficiëntie van de online dubbele conversiemodus en het energiebesparende aspect van de Ecomodus wordt in dit toestel samengebracht in de Econversionmodus. Daardoor bereikt het toestel een efficiëntie van 99%. De overgang van netspanning naar noodstroomspanning verloopt net zoals in de online modus ongemerkt. In vergelijking met voorgaande ups-systemen is dit systeem ook heel kostenbesparend.

Zowel de in- als outputaansluitingen van de Galaxy VM zijn volledig geïsoleerd. Het toestel beschikt bovendien over een grote modulariteit. Men kan eenvoudig een vermogenskast of batterijkast toevoegen of wegnemen zonder dat aan de rest van het toestel geraakt wordt. Ondanks zijn robuuste uitstraling neemt deze ups weinig ruimte in beslag.

De batterijen voor de Galaxy VM kunnen op verschillende manieren worden opgesteld. Traditioneel plaatst men de batterijen in een kast of op een stelling. In een meer flexibele en modulaire opstelling staan de batterijen in schuiven, die gemakkelijk uit de kast te halen zijn. Dit kan zelfs wanneer het toestel nog in werking is. Op die manier wordt de kans om zonder stroom te vallen zeer gering. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken uit Lanaken viert dit jaar zijn 100ste verjaardag. Het bedrijf ruilt het traditionele feestgedruis echter in voor een grootschalige solidariteitsactie. Het team van Nelissen doorkruist de komende weken het hele land onder[…]

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

Architecturale dialoog tussen industrieel verleden en toekomst

Architecturale dialoog tussen industrieel verleden en toekomst

BMP overhandigt memorandum aan minister Matthias Diependaele

BMP overhandigt memorandum aan minister Matthias Diependaele