Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Driedaagse cursus over kademuren

Gerelateerde onderwerpen :

Kademuren zijn een essentieel onderdeel van de havenuitrusting. Met de uitbreiding van de grote Belgische rivier- en zeehavens en de renovaties van verschillende kademuren aan rivieren en kanalen zijn ze ook een brandend actueel onderwerp. Bij de aanleg en renovatie van kademuren wordt vastgesteld dat hierover veel kennis aanwezig is op de Belgische markt. De vzw ie-net ingenieursvereniging (Expertgroep Grondmechanica & Funderingstechniek) organiseert op 3, 10 en 17 mei, telkens van 13.30 u. tot 20 u. een studiereeks over dit onderwerp.

De driedaagse cursus vindt plaats in het Ingenieurshuis, Desguinlei 214 in 2018 Antwerpen. De bedoeling is de kennis over kademuren te vergroten. De doelgroep bestaat uit opdrachtgevers, zowel overheid als privé, algemene en gespecialiseerde ingenieursbureaus, consultants en raadgevers en grote en kleinere algemene aannemers. De bedoeling is inzicht krijgen in de uitvoering van verschillende types kademuren, het begrijpen van de beperkingen van de verschillende types kademuren (zowel bij uitvoering als gebruik) en voeling krijgen met de mogelijkheden en beperkingen van een ontwerp. Ten slotte wordt ook duidelijk gemaakt hoe belangrijk een grondig grondonderzoek is.

Tijdens de sessies worden de meest courante types kademuren toegelicht: damwanden, combiwanden, Deense wanden, L-muren, blokkenmuren, diepwanden en overbouwd talud. Dat gebeurt met recente praktijkvoorbeelden. Tevens wordt aandacht besteed aan corrosie, corrosieinspectie en renovatie van kademuren. De cursus schenkt zowel aandacht aan de uitvoeringsaspecten als aan de dimensionering. Ook het grondonderzoek, kademeubilair (zoals fenders, bolders, ladders, ...) en verankeringen komen aan bod.

De cursus wordt gegeven door experts inzake uitvoering en ontwerp van kademuren. Tot de sprekers behoren Ing. Stijn Huyge en Ir. Evert de Groote (studiebureau Antea), dr. Ir. Patrick Ganne en Jan Bauwens (Besix), Ir. Wim Van Alboom (SECO) en Ir. Alexander Ivens (Expertise Beton en Staal). Meer inlichtingen en inschrijvingen krijg je bij christine.mortelmans@ie-net.be, tel. 03 260 08 63.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nog drie ontwerpteams voor Kappaertsite

Nog drie ontwerpteams voor Kappaertsite

De Kappaertsite in Zwevegem krijgt de komende jaren een eigen identiteit als creatieve onderwijs- en vrijetijdscampus. Zwevegem doet voor het ontwerp een beroep op de Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester. Liefst 48 ontwerpteams stelden zich[…]

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Brussel lanceert eigen architectuurprijs

Brussel lanceert eigen architectuurprijs

Haalbaarheidsstudie voor belevingscentrum op Duitse militaire begraafplaats Lommel

Haalbaarheidsstudie voor belevingscentrum op Duitse militaire begraafplaats Lommel

Meer artikels