Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Drie Scania’s op gas voor Vervaet Verhuis

Gerelateerde onderwerpen :

,
Drie Scania’s op gas voor Vervaet Verhuis

Vervaet Verhuis uit Aalter heeft twee Scania-bakwagens R410B4x2 CNG (compressed natural gas) en één Scania P340B4x2 CNG aangeschaft. Met die vrachtwagens op aardgas onderstreept de verhuisfirma dat ze duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. “We rijden al met Euro 6-vrachtwagens. Maar nu gaan we nog een stap verder en zijn we op de kar gesprongen van de Scania’s op cng”, zegt commercieel directeur Kurt Van Synghel van Vervaet Verhuis.

Vervaet Verhuis is al meer dan 140 jaar actief in verschillende sectoren, van busvervoer tot logistiek. “Sinds 2003 zijn we gespecialiseerd in bedrijfsverhuizingen. We doen veel meer dan dat. Zelfs activiteiten die niet onder de noemer ‘verhuizing’ vallen, nemen we voor onze rekening als dat in het voordeel is van de klant. Klanten moeten na onze passage meteen weer aan de slag kunnen. Daarom zetten we bijvoorbeeld ook computers en servers klaar voor de it-dienst en verwijderen we - als de klant dat wil - vasttapijt of binnenwanden. Ons uiteindelijke doel is ervoor zorgen dat verhuizen geen stresserende ervaring is”, zegt Kurt Van Synghel. De klanten zijn voor het merendeel bedrijven. Sommige zoals de Gentse universiteit en de stad Gent doen bijna dagelijks een beroep op het bedrijf om een afdeling of een dienst te verhuizen.

Vervaet Verhuis is volgens Van Synghel de enige verhuisservice in België met VCA**-, ISO 9001- en ISO 14001-certificaten voor respectievelijk veiligheid, kwaliteit en milieu. “ISO 9001 is de garantie op kwalitatieve dienstverlening, het VCA-certificaat onderstreept ons streven naar veilige werkomstandigheden en het ISO 14001 garandeert dat we duurzaam werken. Zo werden onze verhuisdozen vervangen door herbruikbare bakken, om de afvalberg te verkleinen”, somt Van Synghel op.

Minder CO2

Die milieubewuste aanpak leidde ook tot de aanschaf van de drie vrachtwagens op cng. “We komen als verhuizers vaak in de binnenstad en dan is een milieuvriendelijk voertuig belangrijk. De cng-vrachtwagen van Scania stoot minder CO2 uit en nauwelijks fijnstof. Bovendien is hij ook stiller dan andere vrachtwagens”, zegt Kurt Van Synghel.

De vrachtwagens van Vervaet Verhuis leggen jaarlijks 40.000 tot 60.000 km af. “Dat is niet veel. Ze gaan dan ook minstens tien jaar mee vóór we ze vervangen. Van de drie nieuwe Scania’s gaat het om één vervanging. De andere twee zijn extra voertuigen om ons wagenpark uit te breiden, waardoor de teller op 18 voertuigen komt”, zegt Kurt Van Synghel.

De wagens worden geleverd door Scania Drongen met een flexibel onderhoudscontract waarbij de boordcomputer bepaalt – volgens de inzet van het voertuig en de manier waarop wordt gereden - wanneer onderhoud moet plaatsvinden of de olie moet worden vervangen.

Vervaet Verhuis kiest voor cabines met vijf zitplaatsen zodat niet enkel de chauffeur en de bijrijder maar ook drie extra verhuizers mee kunnen rijden naar de klant.

Dodehoekcamera

De vrachtwagens zijn o.m. uitgerust met de Retarder en Opticruise, het geautomatiseerde aandrijflijnsysteem. Alle voertuigen zijn uitgerust met extra veiligheidsopties als dodehoek- en achteruitrijcamera’s. “Ons VCA-certificaat is het beste bewijs dat we veel aandacht besteden aan de veiligheid van onze werknemers tijdens de uitvoering van hun taken”, zegt operationeel directeur Hendrik Vanderhenst. “Onze vrachtwagens bevinden zich dagelijks in het verkeer. Als bedrijf dat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel draagt, vinden we het dan ook onze plicht om te waken over de veiligheid van de andere weggebruikers. Daarom hebben we onze nieuwe vrachtwagens voorzien van de extra veiligheidsopties.”
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

De nieuwe D7 dozer van Caterpillar biedt betere prestaties dan zijn voorganger, de D7E, en een brede keuze aan gebruiksvriendelijke technologische functies om klanten te helpen het maximale uit de bulldozer te halen. Een volautomatische[…]

02/05/2021 | MaterieelCaterpillar
The Ponderosa verhuist naar Deinze

The Ponderosa verhuist naar Deinze

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Eerste Volvo-dumper Q45G Full Suspension geleverd in België

Eerste Volvo-dumper Q45G Full Suspension geleverd in België

Meer artikels