Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Drie nieuwe machines op Case Demo Tour

Drie nieuwe machines op Case Demo Tour

Delvano kon op zijn Case Demo Tour bij IMOG in Moen onder een stralende zon de nieuwe D-serie rupsgraafmachine van Case tonen aan het talrijk opgekomen publiek. Joachim Vanlerberghe van Delvano koos niet toevallig voor de terreinen van IMOG. Daar worden al jaren een reeks imposante wielladers van Case ingezet (zie Bouwkroniek van 15 mei 2015, blz. 42-44).

De nieuwe Case 250 D-rupsgraafmachine heeft een Tier 4 Final-motor van Isuzu met AdBlue en is de opvolger van de 250 C. Voorts is het ventielblok vergroot en bieden de aansluitingen een grotere doorgang, wat de machine nog sneller maakt en wat het verbruik drukt.

Triple-arm

Een andere nieuwkomer was de CX 210 D met triple-arm, de eerste in de Benelux, met dezelfde nieuwe motor als de 250 D en dus ook met het grotere ventielblok en AdBlue. De motor maakt hoogstens 1.800 toeren per minuut, wat goed is voor het verbruik en de levensduur verlengt. Case produceert opnieuw kranen met triple-arm, speciaal voor de Belgische markt omdat ze hier zo gegeerd zijn. Delvano verkocht zopas een eerste CX 210 D Long Reach. Die zal in december geleverd worden bij de klant.

Binnenkort volgt in het gamma van Case de CX 245 D de binnendraaier CX 235C SR op en ook die versie zal met een triple-arm verkrijgbaar zijn. De kleinere binnendraaier van Case, de CX145 C SR, zal opgevolgd worden door de CX 145 D SR en deze laatste zal eveneens met triple-arm beschikbaar zijn.

Long Reach

Een laatste nieuwkomer in het gamma van Case is de C250 D Long Reach. Deze heeft een operationeel gewicht van 28.500 kg en een bereik van 18 m. Ook deze heeft de Tier 4 Final-motor van Isuzu, zonder regeneratie en zonder EGR. Dit exemplaar gaat, met een brede bak of een maaikorf, in de verhuur bij Case-invoerder Key-Tec. Volgens Maarten Spelier van Key-Tec is het één van de enige in zijn soort die in België in de verhuur aangeboden wordt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deprez uit Kortemark is Kmo van het Jaar

Deprez uit Kortemark is Kmo van het Jaar

De firma Deprez uit Kortemark is door ondernemersorganisatie Unizo uitgeroepen tot nationale ‘Kmo van het Jaar’. Het familiebedrijf is actief in de sector van de machineconstructie en een specialist op het vlak van interne[…]

07/12/2022 | Ondernemingen
Wintercircus bekroond met Gentse Monumentenprijs

Wintercircus bekroond met Gentse Monumentenprijs

Bouwsector lanceert nieuwe tool voor circulair bouwen op maat

Bouwsector lanceert nieuwe tool voor circulair bouwen op maat

Grootschalige publiek-private samenwerking voor verouderde bruggen

Grootschalige publiek-private samenwerking voor verouderde bruggen