Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Drie divisies en één projectteam

Deschacht telt acht filialen in België, waarvan zeven in Vlaanderen en één in Wallonië: Zedelgem en Tielt in West-Vlaanderen, Oostakker (hoofdkantoor) en Hamme in Oost-Vlaanderen, Aartselaar, Hoogstraten en Geel in Antwerpen en Herstal in Wallonië. 'We koesteren nog uitbreidingsplannen, waarbij we verschillende pistes in Vlaanderen en Wallonië bekijken', luidt het.

Deschacht realiseerde in 2014 een omzet van meer dan 75 miljoen ' en telt 130 gemotiveerde personeelsleden. Het bedrijf is opgedeeld in drie divisies: Riolering en Afvoer; Dak, Gevel en Isolatie waarvoor Carl Jansen verantwoordelijk is; en Folies.

'Zeven jaar geleden werd de business unit Dak, Gevel en Isolatie opgericht en sindsdien groeit deze jaar na jaar aanzienlijk. We doen dit door totaaloplossingen aan te reiken, technische ondersteuning te bieden, continu op zoek te gaan naar nieuwe producten en onze filialen uit te breiden. Anderzijds doen wij onafgebroken aan productontwikkeling; we lanceren private labels die zowel een ATG-keuring hebben als BRoof (t1)-gekeurd zijn. Daar ben ik de voorbije jaren heel intensief mee bezig geweest en intussen staat dat gamma volledig op punt. Ik kijk steeds uit naar nieuwe kansen, vooral inzake Single Ply (eenlaagse)-dakbedekkingen, meestal in kunststof. Door deze ontwikkeling richten we ons sinds kort ook op deze nieuwe doelgroep. We zijn een platdakspecialist die een volledig productenassortiment van a tot z kan aanbieden', stelt Carl Jansen.

Intussen werd ook een afzonderlijk projectteam opgericht dat enkel aannemersbedrijven van bouwklasse 7 en 8 bezoekt, waarvan Carl Jansen de dagelijkse leiding waarneemt. 'Wij stellen vast dat we bij deze bedrijven totaaloplossingen kunnen aanbieden over de drie divisies van Deschacht heen, vanaf de aanbestedingsfase inclusief het studiewerk tot aan de oplevering', verklaart de divisieverantwoordelijke.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd