Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Drie bouwbedrijven genomineerd als 'Onderneming van het jaar'

De vier finalisten voor de 21ste verkiezing van 'Onderneming van het jaar' zijn bekend. Onder hen bevinden zich drie bouwbedrijven: de bouwgroep B&R, ventilatiespecialist Renson en de baggergroep DEME. De vierde genomineerde is uitzendbedrijf Accent Group. Vorig jaar won het logistieke bedrijf Katoen Natie de wedstrijd. De nieuwe winnaar wordt op 20 oktober bekendgemaakt. In de Franstalige editie van de award behoort bouwgroep Eloy Group tot de finalisten.

Om mee te dingen naar de titel 'Onderneming van het jaar' moet een bedrijf voldoen aan een aantal criteria. De firma moet minstens dertig personen tewerkstellen en heeft de voorbije vijf jaar de omzet, het personeelsbestand of de toegevoegde waarde significant zien stijgen. De hoofdzetel van het bedrijf moet in België gevestigd zijn. Alle ondernemingen komen in aanmerking, van klein tot groot. Dat is al een gezond uitgangspunt.

Renson

Renson is trendsetter in ventilatie, buitenzonwering en terrasoverkappingen waarbij innovatie, communicatie en internationalisatie centraal staan. Deze familiale onderneming, opgericht in 1909, en geleid door ceo Paul Renson, ontwikkelt en produceert energiezuinige, innovatieve producten. De hoofdzetel in Waregem is gebouwd volgens het eigen Healthy Building Concept. Vandaag omvat het gamma ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen.

Een team van 60 onderzoekers ontwikkelt nieuwe oplossingen en optimaliseert bestaande producten en systemen. De onderneming voert diepgaande research uit inzake ventilatie, gezond binnenklimaat, akoestiek en energiezuinigheid. Samen met andere toonaangevende bedrijven en Europese instellingen doet Renson aan open innovatie. Gemiddeld commercialiseert het bedrijf ieder jaar een tiental ontwikkelingen, beschermd door een tachtigtal octrooien. Liefst 75% van de omzetgroei komt van producten die de voorbije vijf jaar ontwikkeld zijn.

B&R Bouwgroep telt zeventien exploitatiebedrijven die het volledige bouwproces, van ontwikkeling tot afwerking, overkoepelen.

Renson brengt zijn totaalconcepten wereldwijd op de markt. De onderneming beschikt over meer dan 75 buitendienstmedewerkers en kent jaarlijks een sterke organische groei van gemiddeld 10%. In 2013 overschreed de omzet de kaap van de 100 miljoen ' en vorig jaar volgde een nieuwe omzetstijging met 25% tot 125 miljoen '. Renson stelt vandaag 650 mensen tewerk. Het is de ambitie van Renson om deze 'double digit'-groei te blijven volhouden.

B&R Bouwgroep

B&R Bouwgroep is een multidisciplinaire groep met hoofdzetel in Arendonk en vestigingen in Antwerpen, Rumst, Tessenderlo, Lier en Ternat. Het bedrijf telt zeventien exploitatiebedrijven die het volledige bouwproces, van ontwikkeling tot afwerking, overkoepelen. Vanuit de overname in 1995 van Algemene Bouwonderneming Hooyberghs werd de firma geleidelijk uitgebreid met verschillende nichebedrijven in de bouwsector.

In 2001 werd de holding B&R Bouwgroep opgericht om de overkoepelende diensten te centraliseren. De letters staan voor de twee aandeelhoudende families Bruyninckx en Van Gorp (Ravago Plastics nv), die vandaag nog steeds het dagelijkse beheer van de Bouwgroep waarnemen. Het bedrijf heeft meer dan 550 mensen in dienst.

De projecten worden uitgevoerd voor zowel overheden, projectontwikkelaars, algemene aannemers als particulieren. Deze uitgebreide klantenportefeuille heeft ertoe geleid dat B&R Bouwgroep ieder jaar haar groeicijfers kan bevestigen. Iedere dochteronderneming functioneert afzonderlijk voor haar dagelijkse activiteiten, maar voor nieuwe projecten worden de verschillende interne kenniscentra ingeschakeld.

DEME

DEME nv is een 'global solution provider' die wereldwijd actief is in baggerwerk en grootschalige landwinning, waterbouwkundige en offshore infrastructuurwerken, gespecialiseerde offshore diensten aan de olie-, gas- en mijnbouwindustrie, hernieuwbare energie op zee, milieutechnieken (grond-, slib- en waterzuivering) en het winnen van granulaten en mineralen op zee. DEME biedt oplossingen voor de grote uitdagingen van morgen: de opwarming van het klimaat, de zeespiegelstijging, de schaarste aan grondstoffen, de CO2-uitstoot en de milieuverontreiniging.

De groepsomzet van het bedrijf bedraagt 2,58 miljard ', waarvan meer dan 80% in het buitenland wordt gerealiseerd. De activiteiten bestrijken alle werelddelen en zijn gespreid over meer dan 40 landen. In 2014 voerde DEME 149 projecten uit, inclusief een aantal topprojecten in omvang en complexiteit.

DEME hecht veel belang aan zijn Vlaamse verankering en de thuismarkt als kweekvijver voor haar specialisaties. De onderneming zoekt verdere groei in al haar segmenten op basis van goed berekend risico en een duurzaam beleid. Innovatief denken en anticiperen is hiervoor de basis. De onderneming stelt 4.194 mensen tewerk.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Publireportage

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Grid Parity Concepts Europe, kortweg GPC Europe, is een Belgische vakgroothandel in Solar en Storage Solutions. Sinds 2005 voorzien ze technische firma’s en installateurs van een compleet gamma aan kwalitatieve fotovoltaïsche producten. Hun[…]

23/06/2021 |
Limburg opent Vlaams opleidingslabo voor rioolrenovatie

Limburg opent Vlaams opleidingslabo voor rioolrenovatie

Antwerpen keurt schetsontwerp Spoorpark goed

Antwerpen keurt schetsontwerp Spoorpark goed

Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!

Publireportage

Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!