Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Drie Belgische projecten genomineerd voor MIPIM Awards

Drie Belgische projecten genomineerd voor MIPIM Awards

Drie Belgische projecten horen bij de 40 projecten die genomineerd zijn voor een award op de Mipim, één van de belangrijkste vastgoedevenementen. Deze verkiezing lokt elk jaar nog meer klinkende namen. Dit jaar zijn er bij de genomineerden inzendingen van o.a. Jean Nouvel, Snohetta, Kohn Pedersen Fox, Skidmore Owings & Merill, MVRDV, Shigeru Ban en Herzog & de Meuron.

In de categorie 'beste industrieel en logistiek complex' is er een nominatie voor het kmo-park Newton (foto 1) van Citydev Brussels, een project van DDS & Partners/BAEB. Een tweede nominatie dit jaar in dezelfde categorie is voor het AGC Technovation Centre (foto 2) in Gosselies. Dit project werd ontworpen door Assar Architects voor AGC Glass Europe. Dit Brusselse architectenbureau was reeds vaak bij de genomineerden, in 2012 nog met Lavoisier voor de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij van Brussel (GOMB), en won reeds verschillende Mipim Awards, zoals in 2009 met de stallen van de Chasse Royale. Ook in 2013 was Assar genomineerd in de categorie 'beste industrieel en logistiek project', toen met de hoofdkantoren voor Steel nv in Louvain-la-Neuve. De derde kandidaat in de categorie 'beste industrieel en logistiek complex' is er één van White voor Würth in het Zweedse Örebro.

Belgen

Belgische inzendingen doen het doorgaans goed bij de Mipim Awards. Vorig jaar behoorde de Balk van Beel nog tot de genomineerden en de jaren voordien waren er awards voor Julien De Smedt Architects (JDSA) en MDW.

Gent

In de categorie 'beste stedelijke herontwikkeling' is het Gentse Stadsontwikkelingsbedrijf één van de kanshebbers, met architecten als Atelier Kempte-Thill, Aranda Pigem Vilalta Arquitectes/Coussee & Goris architecten en Robbrecht & Daem/Marie-José Van Hee architecten. De tegenstand is ook niet mis: Boulevard Euroméditerranée in Marseille, het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen en Toranomon Hills in Japan.

De jury bestaat dit jaar uit voorzitster Barbara Knoflach en voorts o.m. de Japanse toparchitect Kengo Kuma, stadsarchitect van Moskou Sergei Kuznetsov, de Franse toparchitect Dominique Perrault en ceo Serge Fautré van het Belgische AG Real Estate. De punten van de jury wegen net zo zwaar door in de eindrangschikking als de punten van het publiek dat de Mipim bezoekt. Deze vastgoedbeurs kan bezocht worden van 10 tot 13 maart in Cannes. Meer informatie vind je op www.mipim.com.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

De beursgenoteerde metaalverwerkende groep Nyrstar, een onderdeel van Trafigura, sluit vanaf 1 september tijdelijk zijn zinksmelterij in het Nederlandse Budel. Het bedrijf legt de productie voorlopig stil door de hoge energiekosten.[…]

19/08/2022 | Ondernemingen
Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt