Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dou-Beton breidt fabriek in Spiere uit

Dou-Beton breidt fabriek in Spiere uit

Dou-Beton heeft in het West-Vlaamse Spiere-Helkijn al een tijdje een dancing gekocht die paalt aan zijn fabriek voor betonstenen. Het gebouw wordt binnenkort gesloopt en wordt vervangen door een extra magazijn. Behalve de extra binnenruimte is het belangrijkste voordeel voor de firma dat het stockageterrein aanzienlijk vergroot en de dancing aan de IJzeren Bareel ligt, waardoor de terreinen ook een ontsluiting krijgen via de Doorniksesteenweg. Dat waren de belangrijkste conclusies op het grote feest dat Dou-Beton begin dit jaar organiseerde in de voormalige dancing in Spiere.

Het eerste Dou-Betonfeest sinds de oprichting van het bedrijf kende met zowat 300 aanwezigen een grote opkomst van bouwmaterialenhandelaars, leveranciers, medewerkers en andere relaties. 'Mensen leren kennen doe je op feesten', citeerde gastheer Hans Mullie de aanwezige Willy Naessens in het begin van zijn verwelkoming over het waarom van het feest.

Verschil maken

Daarna ging hij kort in op de vraag waarom de familie Douterloigne acht jaar geleden herbegonnen is in de productie van bouwmaterialen, met betonstenen in Spiere en vloersystemen in Leuze-en-Hainaut, nadat ze eerder alle activiteiten verkocht had. 'Als je in de bouwsector geboren en opgegroeid bent, is het moeilijk om dat los te laten. Het is een kleine wereld waar je altijd het verschil kan maken met service, kwaliteit en innovatie', duidt Mullie.

Crisis

'Het is niet onze ambitie om de grootste te worden, wel om de beste te blijven met moderne fabrieken. Met onze jonge ploeg willen we rebellen zijn die met creativiteit en doorzettingsvermogen en voortgaand op ons buikgevoel de grenzen telkens verleggen', besluit Mullie.

'We hebben al wat moeilijke jaren moeten trotseren en de crisis is nog niet voorbij, maar het lijkt erop dat de Belgische bouwsector stilaan het zwaarste onweer achter de rug heeft', vult Sophie Douterloigne aan. - FVDL

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Act&Sorb bouwt mdf-recyclagefabriek in Genk

Act&Sorb bouwt mdf-recyclagefabriek in Genk

Act&Sorb heeft in Genk zopas de eerste symbolische steen gelegd van een fabriek met bijhorend laboratorium. Dat had al veel eerder moeten gebeuren, want de bouw is al flink gevorderd. Het plechtige moment werd echter uitgesteld wegens de[…]

30/09/2020 | HoutRecyclage
Vlaamse regering lanceert relanceplan van 4,3 miljard €

Vlaamse regering lanceert relanceplan van 4,3 miljard €

Fusie DK Rental en Loxam België

Fusie DK Rental en Loxam België

"Aannemers moeten vaker hun mening durven geven"

"Aannemers moeten vaker hun mening durven geven"