Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Doosan ontwikkelt drone op waterstof

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Doosan ontwikkelt drone op waterstof

Foto: Doosan

Doosan kennen de meeste aannemers als producent van rupsgravers en ander materieel, maar de onderneming ontwikkelt ook eigen drones. Die drones kunnen in de bouw en in steengroeves worden gebruikt voor het bewaken van de prestaties van machines en in het algemeen om efficiënter te werken. Nieuwe dronesystemen op waterstofbrandstofcellen van Doosan Mobility Innovation (DMI) hebben in Las Vegas (VS) prijzen gewonnen in twee categorieën van de CES 2020 Innovation Awards tijdens de CES 2020 Exhibition. CES is de grootste vakbeurs voor elektronica ter wereld.

De drone op de waterstofbrandstofcel vergroot de bruikbaarheid van de drones aanzienlijk met zijn grotere vluchtduur van meer dan twee uur tegenover slechts 20 of 30 minuten voor drones op oplaadbare batterijen. Doordat deze nieuwe drones op brandstofcellen een veel langere vluchtduur hebben, kunnen ze tijdens één vlucht nog grotere terreinen bestrijken dan bij het gebruik van meerdere accu's en startpunten. Het gebruik van de drones heeft ook voordelen voor de veiligheid van de medewerkers en kan ongevallen voorkomen doordat het terrein vanuit de lucht wordt bekeken en er geen mensen meer in het veld op gebouwen en dergelijke hoeven te klimmen.

Doosan zet drones in voor zijn Concept-X-visie inzake volledig geautomatiseerde besturing van machines en geautomatiseerd beheer van werkterreinen met drones en ICT-technieken.

De Doosan’s Long Endurance Fuel Cell Drone heeft een Best of Innovation prijs in de categorie Drones & Unmanned Systems (drones en onbemande systemen) gewonnen. Het DP30 Mobile Fuel Cell Powerpack (powerpack met brandstofcel voor mobiele toepassingen) heeft ook een eervolle vermelding gekregen in de categorie Sustainability, Eco-Design & Smart Energy (duurzaamheid, eco-design en slimme energie).

Doosan Infracore Europe zal in maart de nieuwe drones op brandstofcellen van DMI tonen op Samoter, de internationale beurs voor grondverzet en bouwmachines in Verona.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Succesvolle Demo Days in Boussu

Succesvolle Demo Days in Boussu

Met de laarzen doorheen het stof trotseerden de zowat 4.500 bezoekers van Demo Days een parcours van 3 km langs de exposanten doorheen de Terril Saint-Antoine in Boussu. Deze succesvolle opkomst betekent een stijging van het aantal bezoekers met[…]

19/09/2022 |
Cebeko is dealer van Doosan

Cebeko is dealer van Doosan

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Meer artikels