Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

(c) Matexpo

Dinsdagavond werd de materieelvakbeurs Matexpo in Kortrijk officieel geopend in het bijzijn van zowat 500 genodigden. Na de speech van Bob De Lange (Group President Caterpillar Inc.) werden de winnaars van de Matexpo awards bekendgemaakt.
Zowel de Innovation Award als de Safety Award gingen naar de transparante laadbak voor wielladers van Doosan/Interparts. De ‘transparante’ laadbak is een volledig geïntegreerd systeem waarmee de bestuurder van een wiellader de blinde hoeken voor de bak op de machine kan zien via de monitor in de cabine. Het gepatenteerde systeem registreert beelden aan de voorzijde van de wiellader met twee camera's gemonteerd aan de boven- en onderzijde van de machine en toont de gecombineerde beelden in realtime op de monitor in de cabine met behulp van een gebogen projectiemethode.
 
De Green Award ging naar Near Grid Solutions voor de Power Booster mobiele stadsbatterij. De Power Booster is een alternatief voor dieselgroepen op bouwwerven. Het is een mobiele stadsbatterij die men aansluit op het laagspanningsnet van 400 V 3 fasen 25 A. De batterij levert het hoge elektrische vermogen voor de torenkraan en werfmachines. De Power Booster ‘tankt bij ‘ van het net, zodra dit kan, met een laag elektrisch vermogen. De Power Booster is even snel en vlot inzetbaar als dieselgroepen, maar heeft niet de nadelen ervan. Het is een betrouwbare, duurzame oplossing, stil en flexibel, met bewezen track record. In de verhuur wordt de Power Booster aangeboden door Vandaele uit Oostrozebeke.
 
De HR AWARD ging naar STAS. Deze onderneming heeft heel bewust een organisatie-breed veranderingstraject uitgerold waarbij zij van een functionele naar een agile organisatie zijn ontwikkeld. STAS draagt de visie uit dat medewerkers perfect tot zelf organiseren in staat zijn als ze het vertrouwen en de mogelijkheden hiertoe krijgen. Decentralisatie en regelbevoegdheid zijn daarin de fundamenten. Waardering voor alle “métiers”, zoals zij zeggen,  is daarin cruciaal.
 
De durf om te veranderen en om werkelijk de theorie van een agile organisatie om te zetten naar de praktijk werpt zijn vruchten af. Positieve resultaten in de ene vestiging zorgen voor een draagvlak om verder te investeren in de innovatieve organisatie. STAS is ervan overtuigd dat er een win/win te vinden is waar een organisatie en haar medewerkers elkaar versterken in competentie, flexibiliteit, agiliteit en ontplooing.
 
Je kan Matexpo nog bezoeken tot zondag 12 september.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bas Eerdekens wint Young Technicians Cup

Bas Eerdekens wint Young Technicians Cup

Bas Eerdekens, derdejaarsstudent Elektromechanica aan Hogeschool PXL, heeft de Young Technicians Cup gewonnen. In die scholenwedstrijd van Matexpo 2021 in samenwerking met Educam nemen leerlingen en studenten van technologische studierichtingen[…]

13/12/2021 | Matexpostudenten
DAF Trucks heeft nieuwe generatie klaar

DAF Trucks heeft nieuwe generatie klaar

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Meer artikels