Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Doka neemt BAS Research & Technology over

Gerelateerde onderwerpen :

,
Doka neemt BAS Research & Technology over

Der Schalungskatalog 2013

Bekistingsproducent Doka neemt BAS Research & Technology over.  Het overgenomen bedrijf is gespecialiseerd in onderzoek naar en ontwikkeling van materialen die nu en in de toekomst in de bouw worden gebruikt, in het bijzonder beton. Het bedrijf telt 40 personeelsleden en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en België.

Behalve onderzoek en ontwikkeling voeren de BAS-adviseurs ook audits uit en analyseren zij bestaande en nieuwe structuren om restlevensduur te bepalen en herstel en onderhoudsplannen te verbeteren. Daarnaast ontwikkelde BAS Concremote, een sensor waarmee in real-time de druksterkte-ontwikkeling van verse betonspecie kan worden gemeten. De directe meting van de sterkteontwikkeling van het beton met Concremote maakt een betere organisatie van de bekistings- en betonstortwerkzaamheden mogelijk.

België

In België zal Concremote voortaan rechtstreeks aangeboden en verhandeld worden door het Belgische Doka-filiaal, dat gevestigd is in Ternat. Concremote-sensoren kunnen worden ingebouwd in de bekisting (wanden) of in het vers gestorte beton (vloerplaten). Via een webportaal wordt de ontwikkeling van de druksterkte geregistreerd. De meetgegevens worden permanent doorgestuurd en kunnen in real-time geraadpleegd worden op laptop, tablet of gsm. De waarden over vroegtijdige sterkte worden via e-mail of sms gesignaleerd.

De belangrijkste voordelen en mogelijkheden zijn het bespoedigen van de ontkistingstijdstippen, met reductie van de globale uitvoeringstermijnen en -kosten, het verbeteren van de toe te passen betonsamenstelling en kostprijs van het beton en het verzekeren van de duurzaamheid van de betonstructuur door een veiligheidsbewaking van de ontwikkelde betonkwaliteit doorheen het bouwproces.

De real-time monitoring van de druksterkte-ontwikkeling ondersteunt tevens toepassingen voor zichtbeton met het oog op het evenaren van gelijke kleurtonen van het beton. Het meten van de thermische spanningen is tevens behulpzaam voor het reduceren of beheersen van mogelijke scheurvorming van het beton. Het aanbieden van de combinatie van bekisting en meetapparatuur die de performantie van het beton monitort, betekent een stap naar een nieuwe generatie van ‘intelligente bekistingssystemen’.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

Publireportage

Van Thuyne: ‘Hier stroomt beton door de aderen’

Straks verlaat Van Thuyne voorgoed de oude site in Sint-Eloois-Vijve (Waregem) voor de nieuwe site in Wielsbeke, waar momenteel de laatste hand wordt gelegd aan een nieuw kantoorgebouw. “Op de site in Sint-Eloois-Vijve is een stukje[…]

21/09/2021 | Beton
Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

Meer artikels