Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Dit moet je weten over de hoge huizenprijzen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Dit moet je weten over de hoge huizenprijzen

Dekking bij schade door zelf klussen in huis 

De pandemie heeft ertoe geleid, dat veel mensen vanuit huis zijn gaan werken. De één doet dit de hele week, de ander slechts enkele dagen. Thuiswerken geeft mensen meer tijd om een nieuwe hobby te proberen, om bijvoorbeeld achterstallig onderhoud aan de woning uit te voeren, enzovoorts. Zelf klussen in huis brengt risico’s met zich mee. Denk aan een leiding die geraakt wordt tijdens het boren of bijvoorbeeld een pot verf die je omstoot en de vloerbedekking ernstig beschadigt. Welke schade wordt in zo’n geval vergoed door je woonverzekering? In dit artikel lees je er meer over! 
Tip: vergelijk je huidige opstal- en inboedelverzekering op Overstappen, om te zien of je kunt besparen op je maandelijkse vaste lasten. Overstappen kan al snel een besparing opleveren van enkele tientallen euro’s. Vergelijk ook je andere verzekeringen eens, zoals je auto- en ziektekostenverzekering. 

Schade bij klusprojecten niet altijd vergoed door verzekeraars 

Houd er voorafgaand aan het uitvoeren van klusprojecten in huis rekening mee, dat schade niet in alle situaties vergoed wordt. Neem bijvoorbeeld schade tijdens het zagen van houten planken voor de nieuwe vloer. Wanneer de houten planken niet meer te gebruiken zijn door een verkeerde zaagsnede, draai je zelf op voor de kosten voor het vervangen hiervan. Dit geldt ook voor schade die ontstaat, op het moment dat je een nieuw rolgordijn ophangt en uitschiet met de schroefmachine. Een gat in het rolgordijn dien je zelf te herstellen. Het is verstandig om dergelijke kosten vooraf in te calculeren als je aan grotere klusprojecten begint. 

Voorbeelden van schade die wel vergoed wordt 

Gelukkig hoeft niet alle schade zelf vergoed te worden bij klusprojecten thuis. Denk aan een situatie waarbij je tijdens het schilderen per ongeluk een blik met verf omstoot. De verf komt op het tapijt terecht en is hier niet meer uit te krijgen. In zo’n geval worden de kosten voor het herstel van het tapijt vergoed door de verzekeraar. Ook wanneer je een rolgordijn koopt en deze nog voor het ophangen laat vallen, zal schade vergoed worden. De verschillen tussen schade die wel, of juist niet vergoed wordt zijn soms ontzettend klein. In de polisvoorwaarden van je verzekeringen lees je meer over de exacte dekking bij schade tijdens het klussen.  
Huur je een bouwbedrijf in voor het uitvoeren van klussen? In dat geval is het bouwbedrijf aansprakelijk voor het herstel van ontstane schade aan de woning. 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

De vloer bepaalt vaak een groot gedeelte van de sfeer in je huis en daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren te krijgen en dat maakt de keuze niet makkelijker. In deze blog laten we je[…]

18/05/2022 |
Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Publireportage

Tips bij het kiezen van jouw nieuwe keuken

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Publireportage

Een werknemer beschadigt materieel. Wat nu?

Meer artikels