Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Discrete bescherming voor eigentijdse en duurzame met hout beklede nieuwbouw

Discrete bescherming voor eigentijdse en duurzame met hout beklede nieuwbouw

Point1 Building Systems kreeg de opdracht om een aantrekkelijk Western Red Cedar gevelbekledingsysteem te installeren om een residentiële uitbreiding in overeenstemming te brengen met haar omgeving. Het bedrijf koos voor het dampopen membraan DuPont Tyvek UV Facade. Dit elegante gevelontwerp met open voeg komt tegemoet aan alle eisen inzake optimale bescherming en biedt een discrete subtiliteit die de esthetische visie respecteert.

De oplossing zorgt voor meer vrijheid bij het ontwerpen van geventileerde gevels en biedt een betrouwbare bescherming tegen wind, water, condensatie en luchtlekkage. Strenge testen hebben aangetoond dat het gedurende lange tijd kan worden blootgesteld aan uv-straling.

Het nieuwe gedeelte van het gebouw is een twee verdiepingen tellende eigentijdse verbinding naar een tijdelijk koetshuis in Long Ashton, Bristol (Engeland) en is een zelfbouwproject ontworpen om de eigenaars meer woonruimte te geven. De Tyvek UV Facade is direct achter de houten bekleding geïnstalleerd en omwikkelt de hele structuur, inclusief het schuine dak.

Membraam

'De bekleding was niet doorlopend en daarom hadden we een volledig zwart, waterdicht en uv-bestendig damp­open membraan nodig dat niet zichtbaar was. DuPont gaf ons uitstekende technische steun en heeft geholpen om de specificatie voor het installeren van het membraan te ontwikkelen. We plaatsen verticale en horizontale latten over de dakhelling om de 44 x 18 mm Western Red Cedar bekleding te dragen. Alle latten zijn zwart gebeitst om overeen te komen met de subtiliteit van het membraan', verklaart Garry Dyke, directeur van Point1 Building Systems.

'Ons installatieteam vond dit een zeer robuust membraan, eenvoudig om mee te werken. We installeerden ook een 25 mm-laag TP10 (Thermapitch) om thermale overbrugging te verminderen en verwarmingsresponstijden te verbeteren. Uitstekende thermische efficiëntie en luchtdichtheid waren cruciale factoren in dit milieubewuste project, dat is gebouwd met behulp van het volledig isolerende Kingspan Tek SIPS-systeem dat beschikt over lucht-warmtepompen en driedubbele glazen panelen', aldus Garry Dyke.

DuPont Tyvek is vervaardigd met een unieke, gepatenteerde technologie en werd doorheen de jaren ontwikkeld als uiterst geschikt voor een verscheidenheid van andere toepassingen en markten. Omstreeks 1990 werd het voor het eerst gebruikt als een dampopen en waterdicht membraan voor daken en wanden voor de bouw in verschillende Europese landen. Tussen 1990 en 1995 werd het product geïntroduceerd in de Scandinavische landen, Zwitserland, Duitsland en vervolgens in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel wordt Tyvek wereldwijd verkocht.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Publireportage

GPC Europe & Bisol, de partners in de Europese PV markt

Grid Parity Concepts Europe, kortweg GPC Europe, is een Belgische vakgroothandel in Solar en Storage Solutions. Sinds 2005 voorzien ze technische firma’s en installateurs van een compleet gamma aan kwalitatieve fotovoltaïsche producten. Hun[…]

23/06/2021 |
Limburg opent Vlaams opleidingslabo voor rioolrenovatie

Limburg opent Vlaams opleidingslabo voor rioolrenovatie

Antwerpen keurt schetsontwerp Spoorpark goed

Antwerpen keurt schetsontwerp Spoorpark goed

Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!

Publireportage

Conventionele en Toxische Explosieven in uw projectgebied? Deminetec-Explosive Clearance Group is uw partner!