Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dirk Van Loo is nieuwe ceo van Copro

Gerelateerde onderwerpen :

Dirk Van Loo is nieuwe ceo van Copro

Ir. Dirk Van Loo is sinds 1 april de nieuwe ceo van vzw Copro. Hij volgt Erik Barbé (r.) op, die na 16 jaar aan het roer te hebben gestaan, eerst als directeur, later als ceo, met pensioen gaat.

Copro werd opgericht in 1983 door enerzijds de openbare instellingen (de federale overheid en de drie gewesten) en anderzijds de wegenbouwaannemers. De missie van Copro is het organiseren, coördineren, harmoniseren en bevorderen van kwaliteit in de bouwsector. Het wil dit bewerkstelligen door het certificeren en keuren van producten en hun toepassing. Copro is actief in de sectoren beton, asfalt, granulaten, metaal en kunststoffen, en stelt 35 personen tewerk. Copro certificeert meer dan 7.500 producten van meer dan 300 fabrikanten.

Copro is geaccrediteerd door Belac en erkend door de Belgische overheid als certificatie- en keuringsinstelling. Het is erkend door vzw Benor als sectorale organisatie, genotificeerd voor CE-markering als notified body en erkend door NBN als sectorale operator. Copro beheert de certificatie onder Benor- en Copro-keurmerk en ATG. Copro voert tevens partijkeuringen uit voor verschillende bouwproducten in opdracht van de gebruiker of producent, alsook werfgerichte controles voor specifieke bouwwerven.

Erik Barbé heeft Copro de voorbije jaren uitgebouwd tot een gerenommeerde instelling in de wegenis- en infrastructuursector. Dirk Van Loo heeft 23 jaar ervaring in de bouw- en betonsector en is sinds 2013 technisch directeur bij Copro. Hij werd door de raad van bestuur aangesteld om het beleid voort te zetten en activiteiten te ontwikkelen die beantwoorden aan de behoeftes van de markt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Het ondernemersvertrouwen van bouwbedrijven zakte in het eerste kwartaal van 2022 naar 98,5, dat is een flink stuk onder de gezonde grens van 100. Negen op de tien bouwbedrijven maken zich ernstig zorgen over de economische situatie. Dat blijkt[…]

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Vlaamse ondernemers vrezen voor recessie

Meer artikels