Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dijledal voltooit 31 sociale woningen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Dijledal voltooit 31 sociale woningen

(c) Dijledal

De sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal bouwde in Leuven 31 nieuwe sociale woningen aan de Minckelerstraat, op de hoek met de Vaartstraat. “De woningen zijn nu klaar en de eerste bewoners hebben reeds hun intrek genomen”, zegt Christophe Stockman, voorzitter van Dijledal.
 

 

Het nieuwe woonproject van Dijledal omvat tien woningen en 21 appartementen. Het ontwerp is van de tijdelijke vereniging LANDarchitecten - Lams-Van Mieghem Architecten. Het project werd gerealiseerd door Bouwbedrijf Dethier uit Alken.
 
“Het gaat vooral om gezinswoningen voor vier tot vijf personen. Daarnaast zijn er vier aangepaste appartementen voor bewoners met een rolstoel. Het gebouw is bijna-energieneutraal en is onder meer voorzien van zonnepanelen en een groendak”, zegt Stockman.
 
De woningen sluiten mooi aan op de achterliggende Dijle. Bovendien wordt het terras aan de rivier, dat momenteel nog wordt aangelegd, publiek toegankelijk zodat de hele buurt kan genieten van een nieuwe plek aan het water. Ook de binnenstraat en het pleintje op de hoek met de Vaartstraat zijn voor iedereen toegankelijk. 
 
Met de komst van dit woonproject telt de Leuvense Vaartkom reeds 173 sociale huurwoningen. Binnenkort begint Dijledal met de bouw van 90 sociale appartementen aan het Artoisplein. In heel Leuven beheert de huisvestingsmaatschappij meer dan 3.000 woningen.
“Dat aantal zal de komende jaren nog toenemen. We gaan van 3.305 woningen naar 3.806. Dat is een groei met 15%. Vanuit Dijledal willen we samen met de stad Leuven zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor meer sociale huisvesting, ook in de buurgemeenten", besluit Christophe Stockman.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

De groepering van Alheembouw en Cordeel, geassocieerd met de architectenbureaus SCAU en B2Ai, de structureel ingenieurs van Bollinger+Grohmann en de technische studiebureaus Istema en HQE SuReal, is aangewezen als voorkeurinschrijver bij de[…]

29/10/2020 | ProjectenArchitecten
Nieuwe toegangsbeveiliging voor gerechtsgebouw Luik

Nieuwe toegangsbeveiliging voor gerechtsgebouw Luik

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Meer artikels