Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

DigiCMR app van Pionira vereenvoudigt administratie bij grondverzet

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
DigiCMR app van Pionira vereenvoudigt administratie bij grondverzet

Goed nieuws voor bouwbedrijven die aan grondverzet doen. Pionira biedt met het Xynaps platform een nieuwe generieke oplossing aan om digitaal e-documents te ondertekenen. De eerste projecten met de DigiCMR app zijn reeds uitgerold.  

Pionira heeft een bijkomende ontwikkeling gedaan, die zich specifiek richt naar bedrijven die zich bezighouden met grondverzet. «De DigiCMR app verlost de chauffeur van veel administratie. Dankzij onze oplossing wordt ten minste 75 procent tijdrovende administratie uitgespaard. Bovendien wordt de app kosteloos ter beschikking gesteld. Het businessmodel voorziet geen investering voor opstart noch onderhoudscontract, maar werkt op transactionele basis. OVAM reikte aan Pionira reeds de nodige vergunningen uit voor de digitalisatie van documenten voor afvaltransport. In het kader van dergelijke transporttypes werken we samen met Go4Circle en de Grondbank», zegt Barry Van Leuven van Pionira.

Data

Het Xynaps platform is gekoppeld aan de meeste courante IT-systemen, waardoor het gebruik eenvoudig is. Alle data worden gecombineerd naar de app gestuurd. De chauffeur volgt de instructies op de app. Daarnaast kan door middel van een koppeling de weegbrug direct gelinkt worden aan het Pionira Platform. De gewenste weeginformatie kan rechtstreeks naar het platform worden gestuurd. Daardoor krijgen alle partijen die aangesloten zijn op het community-platform in real time de data. Het grote voordeel is dat bedrijven zo hun administratief personeel van die tijdrovende taken kunnen verlossen en ander werk kunnen geven. Ook bij de Grondbank benadrukken dat het platform van Pionira heel wat voordelen biedt. «Bovendien laat het toe om pro-actiever de volumebalans op de werf op te volgen. Door de koppeling met onze databank is er een real time overzicht van de reeds afgevoerde volumes», aldus Elisa Vermeulen van de cel Ondersteuning van de Grondbank.

Link

Pionira verkreeg reeds in 2017 een licentie voor de aanmaak van de eCMR. Het eCMR–platform maakt samenwerking tussen afzenders, vervoerders en ontvangers mogelijk. Sinds maart 2018 werden ze ook erkend door OVAM voor het beheer en de aflevering van identificatieformulieren. Om de specifieke gegevens van de grondtransporttoelating in de digitale vrachtbrief te kunnen integreren, liet Grondbank de nodige aanpassingen doorvoeren aan haar databank. Hierdoor is de link met het cloudgebaseerde platform van Pionira gelegd. Het gebruik van de digitale vrachtbrief is mogelijk dankzij de gegevensuitwisseling tussen de aannemer, de dispatcher van het transportbedrijf, de ontvanger,… via een cloudgebaseerd platform. Door middel van een app voor Android /IOS of gekoppeld aan bestaande boordcomputers kan de digitale vrachtbrief worden opgeroepen en door alle partijen (QR-code of handtekening op scherm) ondertekend worden.

Belangrijk

«Als je grondverzet doet, moet je goed weten hoeveel grond er afgehaald is van het terrein. Het is belangrijk om te weten of het gecontamineerde grond is en waar het gestort is», oppert Barry Van Leuven. Het project van Pionira komt geen moment te vroeg.  Sinds 1 april geldt er een veralgemeende meldingsplicht voor het verplaatsen van grond met voertuigcombinaties vanaf 3,5 ton. De meldingsplicht geldt per traject, niet per vrachtwagen. Pionira is een bedrijf dat onderscheidende en innovatieve oplossingen aanbiedt voor transport en logistiek. Het is gespecialiseerd in datasharing en papierloze oplossingen voor de logistieke sector.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Traxxeo: Betere beheersing van projecten: de rol van digitale technologie

Publireportage

Traxxeo: Betere beheersing van projecten: de rol van digitale technologie

In bouw-, facility management-, onderhouds- of servicebedrijven zijn personeel en materieel mobiel. Om de productiviteit te volgen of kosten te beheersen, is een grote rol weggelegd voor digitale technologie. Door gespecialiseerde digitale[…]

26/04/2021 | Digitaal
Jansen the Building Company kiest voor openBIM

Jansen the Building Company kiest voor openBIM

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Vastgoedexperts maken zich nog geen zorgen

Vastgoedexperts maken zich nog geen zorgen

Meer artikels