Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Dieseko Group: innoveren in funderen

Gerelateerde onderwerpen :

,
Dieseko Group: innoveren in funderen

Wie vertrouwd is met de funderingsindustrie kent ongetwijfeld het hydraulische materieel van Dieseko Group: trilblokken en aggregaten van PVE Piling & Vibro Equipment en International Construction Equipment (ICE) en de hei- en boorstellingen van Woltman Piling & Drilling Rigs.

Al ruim veertig jaar kent Dieseko Group op haar beurt ook de aannemers, heiers en waterwerkers. Ze levert hen niet alleen funderingsmaterieel, maar tracht hen ook toegevoegde waarde te bieden in de vorm van advies, oplossingen en een naverkoopdienst evenals met haar innovatieagenda die samen met haar klanten wordt bepaald.

Voor verkoop, huur en ondersteuning kunnen Benelux-klanten terecht in het hoofdkantoor van Dieseko Group in het Nederlandse Sliedrecht. Klanten buiten deze regio zijn welkom bij eigen vestigingen en ruim vijftig dealers.

Heien zonder trillen

Eén van de jongste ontwikkelingen van Dieseko Group is de PVE RD260 Resonator. Deze grondig geteste en heel compact gebouwde machine maakt, in tegenstelling tot de conventionele triltechniek, gebruik van hoge resonantiefrequenties. Dit is een ware revolutie in het zetten van buizen, profielen en damwanden omdat deze profielen zonder trillingen worden gezet.

De Resonator werkt volgens een cilindrisch principe waarmee een frequentie tussen 100 en 180 Hz wordt bereikt, wat overeenkomt met bijna 11.000 rpm in een conventioneel trilblok. Het directe gevolg van deze hoge frequentie is een enorme versnelling van het profiel dat zo in eigenfrequentie wordt gebracht en waarvan de uiteinden als een soort springveer fungeren. Dat springveereffect verklaart waarom het profiel zichzelf als het ware aandrijft. Dieseko Group heeft speciale software ontwikkeld om met het aggregaat deze eigenfrequentie automatisch in te stellen en tijdens het indrijven te behouden.

Het resoneren gebeurt volkomen trillingvrij. Hierdoor is de Resonator erg geschikt voor het plaatsen van profielen in de buurt van kwetsbare gebouwen, infrastructuren als spoorrails en kunstwerken en bv. bij chemisch-technische complexen waar leidingen of tanks liggen.

Offshore decommissioning

Een andere innovatieve activiteit van Dieseko Group is het plaatsen en verwijderen van olie- en gaswininstallaties en windmolenparken op zee. Hiervoor zijn betrouwbare, krachtige trilblokken nodig. Trilblokken besparen in vergelijking met heihamers tot liefst 90% werktijd.

Toen Dieseko Group in 2013 het ?Giant?-concept aan de markt presenteerde, lag er een blauwdruk voor het modulair opbouwen van een trilblok tot 2000 kgm excentrisch moment. Inmiddels levert en verhuurt Dieseko Group de PVE 250M (250 kgm) en PVE 500M (500 kgm) waarmee buizen tot zowat 6 m diameter kunnen worden getrild. Samen met het door haar ontwikkelde upending-mechanisme biedt ze de markt innovatief materieel om snel en betrouwbaar offshore-klussen te klaren. Zo bedroeg de effectieve triltijd bij het verwijderen van vier monopiles van het voormalige windpark Lely (gemiddeld 26 m lang, met een diameter van 3,2 tot 3,7 m en een gewicht van 70 tot 80 ton) minder dan 45 minuten per buis.

De funderingsindustrie staat overigens vaker dan gedacht aan de basis van innovatie. Blijven innoveren is ook de ambitie van Dieseko Group, met beide voeten in de markt en dichtbij de gebruikers zodat ze weet wat leeft en de innovaties kan ontwikkelen waarop de industrie en de gebruikers wachten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

RDS Electronics heeft verbeterd antibotssysteem voor toren- en mobiele kranen

RDS Electronics heeft verbeterd antibotssysteem voor toren- en mobiele kranen

Na een aantal maanden van ontwikkelen en testen onder reële omstandigheden brengt RDS Electronics de langverwachte AMCS antibotsoplossing voor torenkranen en mobiele kranen exclusief op de Belgische en Nederlandse markt. De DCS 61-S wordt[…]

02/03/2021 | Veiligheidkraan
Nieuwe Cat 340 UHD-graafmachine sloopt tot acht verdiepingen

Nieuwe Cat 340 UHD-graafmachine sloopt tot acht verdiepingen

Nieuwe regels voor het keuren van torenkranen vanaf 1 maart

Nieuwe regels voor het keuren van torenkranen vanaf 1 maart

Lek heeft grootste duurzame sloopkraan ter wereld

Lek heeft grootste duurzame sloopkraan ter wereld

Meer artikels