Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Dialoog over asset management en uitdagingen in de bouwwereld

Gerelateerde onderwerpen :

,
Dialoog over asset management en uitdagingen in de bouwwereld

Tijdens een Bouwlunch op 20 mei stelde GeoTracer zijn oplossingen voor asset management voor aan enkele collega’s uit de bouwsector. Met behulp van bluetooth tags en antennes in bestelwagens brengen ze in kaart welk gereedschap op elk moment in welk voertuig aanwezig is. Dat bespaart heel wat telefoons om te zoeken waar tool A is en maakt bij verlies meteen duidelijk wie toestel B het laatst bij zich had.

Als specialist in de bouw ontwikkelt GeoTracer onder meer oplossingen voor voor tijdsregistratie en mobiliteitsberekening, vlootbeheer en asset management. Met hun zelfgeschreven software tracken ze al meer dan 15.000 voertuigen en machines. Volautomatisch en met een centraal, gebruiksvriendelijk online dataplatform. De technologie van Geotracer is compatibel met andere trackingsystemen. Wie reeds een track-and-tracesysteem heeft, dat niet van GeoTracer is, kan zijn bestaande oplossing perfect verder gebruiken. De Geotracer oplossing kan perfect naast de bestaande technologie ingezet worden.

Als de bestelwagen gestart wordt, maakt de antenne in de wagen contact met alle BLE-tags, die aan de gereedschappen gekoppeld zijn. Een ‘tag’ is een klein device dat je op elk type materieel kan bevestigen. Het systeem maakt als het ware‘digitale inventaris’ van alle materiaal dat zich in de wagen bevindt.

De info van de tags en hun recente locaties is consulteerbaar via een persoonlijke login, op computer, tablet of smartphone.

Inzichten verwerven in materiaalgebruik

Waar bevindt machine A zich? Of welke machines zitten in bestelwagen B? Of wat is de complete historiek van vrachtwagen C? In enkele klikken komt het op je scherm. Dat laat toe snel en eenvoudig precies die info te krijgen die op elk moment nodig en nuttig is. Bovendien kunnen data van keuringen aan een tag gekoppeld worden. Dan geeft GeoTracer proactief een melding als de volgende keuring eraan komt.

Er zijn ook minder voor de hand liggende toepassingen waar GeoTracer zijn nut toont. Een tag in een aanhangwagen bijvoorbeeld. Als een boete binnenkomt voor een aanhangwagen die geregeld van auto wisselt, is meteen duidelijk wie die dag ermee op de baan was. Zonder ruimte voor discussie.

Om de mogelijkheden voor asset management nog verder uit te breiden, blijft GeoTracer inzetten op R&D.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd, net zoals het concept van de Bouwlunch!


Lange ambachtstraat 16A
9860 Oosterzele
T +32 (0)9 335 61 35
GSM +32 (0)483/740 743
info@geotracer.be
www.geotracer.be

Met dank aan onze partners

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Publireportage

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Heb jij thuis zonnepanelen op het dak laten plaatsen? Dan wil je waarschijnlijk maximaal profiteren van je zonnepanelen. Maar hoe doe je dat precies? Wil je weten hoe je de optimale waarde uit je zonnepanelen kunt halen? Lees dan verder. Een[…]

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Publireportage

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Geef je woonkamer een upgrade

Publireportage

Geef je woonkamer een upgrade

Dako groeit en laat u groeien, op alle vlakken

Publireportage

Dako groeit en laat u groeien, op alle vlakken

Meer artikels