Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

dhulst’ vindt zichzelf opnieuw uit

Gerelateerde onderwerpen :

dhulst’ vindt zichzelf opnieuw uit

© Hugo Van Beveren

Bouwonderneming dhulst’ uit Lier vierde onlangs de lancering van haar nieuwe website en bijhorende rebranding met een groot feest. Hiermee neemt boegbeeld Sophie D’Hulst als vierde generatie officieel het roer over van het familiebedrijf dat al meer dan honderd jaar symbool staat voor ontwikkeling in de Pallieterstad en Antwerpen.

Aannemer D’Hulst-Van Rymenant werd op 19 april officieel herdoopt tot dhulst’. Nu met kleine letter ‘d’ en apostrof op het einde. dhulst’ krijgt er een verjongde huisstijl bij in het ultramarijn blauw met een nieuwe slogan: dhulst’ bouwt van jou. Deze moet het bedrijf een vrouwelijke touch geven in schril contrast met het doorgaans mannelijke bouwbastion. Door de apostrof naar het einde van de naam te verschuiven, verlegt dhulst’ letterlijk en figuurlijk het accent en maakt daarmee een open einde. Zo wil het bedrijf tonen dat het open staat voor een toekomst van duurzame samenwerkingen en innovatief bouwen. De rebranding blijkt dus niet enkel een cosmetische ingreep maar ook een koerswijziging voor het merk.

“De bouwwereld is bijzonder innovatief en evolueert pijlsnel. Ik zie het dan ook als mijn missie om de jarenlange ervaring en vakkennis van ons bedrijf te laten versmelten met frisse ambitie, gloednieuwe ideeën en een duidelijke toekomstvisie. Met de blik in de richting van gedurfde projecten en de focus op samen bouwen”, vertelt Sophie D’Hulst.

De zaakvoerster, een juriste met Vlerick-diploma, stapte acht jaar geleden mee in het bedrijf van haar vader dat kort na de Eerste Wereldoorlog werd opgericht als bouwfirma D’Hulst en na de overname van een ander bekend Liers bouwbedrijf in 2006 verder ging onder de naam D’Hulst-Van Rymenant. Om de nieuwe koers kracht bij te zetten, gaat dhulst’ onder meer inzetten op innoverende bouwmethodes zoals lean planning, prefabricage en een nauwgezette werkvoorbereiding.

Met in het oog springende projecten zoals het duurzame kantoorcomplex Mundo-a in Borgerhout of het historische project Gendarmerie van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting gaat het bouwbedrijf volop voor technische uitdagingen dichtbij huis met sociaal geëngageerde of bio-ecologische partners. Zo wil dhulst’ niet alleen waarde toevoegen aan haar stakeholders, ze wil ook dat de lokale gemeenschap en publieke ruimte er wel bij vaart.

Vanonder de Lierse Zimmertoren helpt dhulst’ al vier generaties lang organisaties, overheden en particulieren met bouwen. Met meer dan 700 projecten op zijn conto en een vijftigtal medewerkers draait het bedrijf een omzet van 15 miljoen €.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Limburgs familiebedrijf investeert 20 miljoen € in lokale verankering

Limburgs familiebedrijf investeert 20 miljoen € in lokale verankering

Met de automatisering van de glasfabriek en de introductie van een hoogtechnologische poederlakinstallatie in Pelt en Achel kan het Profel, een producent van ramen en deuren, voortaan nog flexibeler inspelen op de vraag van de consument. Het[…]

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Tweede deelatelier voor houtbewerking in Torhout

Tweede deelatelier voor houtbewerking in Torhout

Joost en Toon Callens leggen eerste steen van eerste Toontjeshuis

Joost en Toon Callens leggen eerste steen van eerste Toontjeshuis

Meer artikels